Közösség, szakmai fejlődés és zeneszeretet

2018. február 24. 18:13 | Zsíros András

A közösségi éneklés szeretete és a fejlődés iránti folyamatos igény idén is Békéscsabára vonzotta a kórusmuzsika művelőit. A XI. Határmenti Karvezető és Énekkari Kurzusra idén 54 karnagy jelentkezett, akik a szép számú énekesekkel és fúvósokkal együtt a találkozó záróistentiszteletén adnak számot tudásukról.

A Körösvidéki Baptista Egyházkerület idén is a Csabagyöngye Kulturális Központban rendezte meg háromnapos zenei kurzusát, amelyen a kóruséneklés mellett a legnagyobb hangsúlyt a karvezetők oktatása kapja. Az idén már tizenegyedik alkalommal megtartott találkozón a környező megyék kórusai mellett a határ túloldaláról is érkeztek résztvevők.

A pénteken kezdődött kiscsoportos munkát szombaton kóruspróbák egészítették ki, a vizsgát pedig a közös szolgálat jelenti majd a záró napon, vasárnap, amikor délelőtt és délután egy-egy istentiszteletet tesznek majd teljessé a zenészek.

A kurzus szakmai vezetője Oláh Gábor karnagy, az istentiszteleteken igét Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, valamint Hafenscher Károly miniszteri biztos, evangélikus lelkészi hirdetnek.

Az istentiszteletről készült felvételeket a 7.Tv nézői a Kikötő következő, márciusi adásában láthatják.

További programok »

Kultúra

Három kiváló hang április végén a Csabagyöngyében

Mahó Andrea, Mészáros Árpád Zsolt és Serbán Attila érkezik hétfőn este a Csabagyöngye Kulturális Központba, ahol ismert musical dalokat elevenítenek majd fel a nagyérdeműnek. Az április 29-én, hétfő este 7 órakor kezdődő koncertről futólag MÁZS-t, azaz Mészáros Árpád Zsoltot kérdeztük telefonon.
2024. április 21. 18:01
FEL