Közlekedés a külterületeken – problémafelvetés az ellenzéki szövetség oldaláról

2019. szeptember 21. 11:04 | Sipos Gábor

Miklós Attila, Molnár Pál és Majernyik László a szombati Szemétszedési Világnap alkalmából indult a Békéscsaba melletti, Ó-gerlai Kovácsi erdőbe, hogy a jeles nap alkalmából összeszedjék a turisták hátrahagyott szemetét.

Az ellenzéki szövetség képviselői a Dobozi úti, egykori Május 1 TSZ bejáratánál vetették fel azokat a kérdéseket, amelyekkel a környéken, a békéscsabai tanyavilágban és peremkerületen élők életminőségén szeretnének javítani. Miklós Attila szerint más problémával találkoznak a belvárosban és a külvárosban élők, véleménye szerint ezen csak tervszerűen lehet segíteni.

- Nagyon fontos koncepcionális kérdés Békéscsabán, hogy merre felé terjeszkedik a város, merre felé szeretnénk Békéscsabát fejleszteni. Jó táptalajt biztosíthatnak a külterületen élők, illetve a külterületeken lévő területek. Természetesen akkor, ha megfelelő infrastruktúrát tudunk mellé teremteni, ami megfelelő életminőséget biztosít – emelte ki az ellenzéki szövetség polgármesterjelöltje.

Molnár Pál az MSZP, LMP, MLP szövetség képviselőjelöltje szerint sok probléma van, ami megoldásra vár ezen a területen, de elsősorban a közlekedést és a gerlai egészségház kérdését emelné ki.

- A Dobozi út melletti kerékpárutat rendbe kell tenni, mert egyes helyeken járhatatlan. Az egészségházat orvosi ellátásra alkalmas hellyé kell tenni, hogy egy korszerű helyre járhassanak az ott élők - fogalmazott a képviselőjelölt.

Majernyik László, a békéscsabai 12-es számú körzet jelöltje szerint a tanyavilág egyik legnagyobb problémája a közlekedés. Hangsúlyozta, hogy bár az ott élők elboldogulnak, de véleménye szerint jól jönne a segítség, főként a téli hónapokban.

- Egy tanyán élő nem várja el, hogy havazás esetén a város kitakarítsa az összes dűlőt. Megoldják összefogással, de egy kis hozzájárulás jól jönne. Ott a másik probléma, az elsárosodott dűlők feltöltése, hogy a lakosok meg tudják közelíteni a várost, vagy éppen az otthonukat. – hangsúlyozta a MSZP, LMP, MLP szövetség képviselőjelöltje.

 

További programok »

FEL