Közgyűlés után értékelt a Fidesz

Jól teljesített tavaly a város – hangzott el a közgyűlés után, a Fidesz frakció sajtótájékoztatóján.

A békéscsabai közgyűlés után a Fidesz-frakció is értékelte a csütörtökön meghozott határozatokat. A zárszámadás mellett kiemelték a modern városok programmal kapcsolatos tájékoztatót és a szociális területeken hozott döntéseket. 

Jól teljesített tavaly a város – hangzott el a 2015-ös zárszámadással kapcsolatban. Vannak olyan 2015-ös beruházások, amelyek a tavalyi maradványpénzből idén fejeződnek be.

Nagyon fontos beruházások történtek tavaly, mint a led-világítás, a kerékpárutak, a belváros megújítása – mondta dr. Ferenczi Attila frakcióvezető. – Sajnos nem minden pénz kélt el tavaly, a felújítási kiadásból mintegy 280 millió forint idénre húzódik át, amelyet utakra, kerékpárjárdákra szánunk, de ezek is készen lesznek a napokban.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy az Egyensúly AE Egyesület elállt a konzorciumi partnerségtől a várossal, mert – mint fogalmaztak a képviselők –  nemtelen politikai támadás érte a szervezetet. Mint mondták, nem helyeslik az ilyen lépéseket.

Hanó Miklós alpolgármester kiemelte a Modern Városok Programról tartott tájékoztatót, ezúttal is emlékeztetett arra, hogy a fejlesztési tervek nagy része a Fidesz-frakció javaslataira alapoz. Szó esett a szociális téren hozott döntésekről is. A város tovább támogatja például a családok telekvásárlását.

– Nyolcszázezer forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azok a családok, házaspárok, akik néhány feltételnek megfelelnek: vagy vállalnak két gyermeket, vagy van már egy gyermekük és vállalnak még egyet, vagy két gyermekük van. Ez a 800 ezer forintos támogatás nem önmagában értelmezendő, hanem, akik azoknak jár, akik az első lakáshoz jutáshoz való támogatását is igénybe vehetik. Ez 1,3 millió forint, ezt is megkaphatják – mondta Herczeg Tamás tanácsnok.

A politikusok ezen túl gratuláltak a Békéscsaba Egészségügyéért és a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa elismerések díjazottjainak és támogatásukról biztosították azt a két iskolaigazgatót is, akik ismét pályáznak intézményük vezetésére.

 

Megosztás:

Címke: , ,