Középkori hangulat Békéscsabán: vitézi játékok vasárnap és hétfőn

2018. április 26. 18:22 | Szabó Rita

Lesz díszes hadi tábor, korhű fegyverek és ruhák, illetve egy olyan hajítógép, ami az egész országban egyedülálló! Vasárnap kezdődik az V. Békéscsabai Vitézi Játékok és Nemzetközi Hagyományőrző Fesztivál a CsabaParkban. 

Idén is egy színpompás felvonulással veszi kezdetét a vitézi játékok. Igazi középkori hangulat fogadja majd a látogatókat a CsabaParkban. A rendezvény tájékoztatóján Medgyesi Pál azt mondta az attrakciók száma bővülni fog. Egy középkori kőhajító gép is a hadi táborba kerül.

– Élőben ilyet még én sem láttam, csak filmen. Nagyon izgalmas, hogyan is működtek ezek a gépek. Újdonság lesz még az esti programunk. Este lesz fáklyás felvonulás, de csatajelenetet, fáklyák melletti vívást és tűzzsonglőröket is láthat a közönség, illetve lesznek hastáncosok is  árulta el a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese.

Új impulzusok, különleges hatások és érzések. Ezekben lesz része Bíró Csaba szerint azoknak, akik ellátogatnak a középkori játékokra.

– Nyilván cél az is, hogy akár országon túlról, egy szélesebb réteg látogasson el hozzánk. De fontos az is, hogy a Békéscsabán és a megyében élők, olyan elfoglaltságot találjanak, olyan családi napnak tudjanak a közelébe kerülni, ami tartalommal tölti meg az ő szabadidejüket is - fogalmazott a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság elnöke.

 

Az V. Békéscsabai Vitézi Játékok és Nemzetközi Hagyományőrző Fesztivál részletes programja itt tekinthető meg.

 

 

További programok »

Itthon

Szabó István és az ügynökmúlt árnyai

A Magyar Filmakadémia Egyesület szerdai közleménye szerint Szabó István filmrendező nem veszi át életműdíját a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén. A rendezőt a kitüntetéssel kapcsolatban többen kritizálták, ezért mondott nemet a díjátadón való megjelenésre.
2020. február 26. 18:28
FEL