Középkori hangulat Békéscsabán: vitézi játékok vasárnap és hétfőn

Lesz díszes hadi tábor, korhű fegyverek és ruhák, illetve egy olyan hajítógép, ami az egész országban egyedülálló! Vasárnap kezdődik az V. Békéscsabai Vitézi Játékok és Nemzetközi Hagyományőrző Fesztivál a CsabaParkban. 

Idén is egy színpompás felvonulással veszi kezdetét a vitézi játékok. Igazi középkori hangulat fogadja majd a látogatókat a CsabaParkban. A rendezvény tájékoztatóján Medgyesi Pál azt mondta az attrakciók száma bővülni fog. Egy középkori kőhajító gép is a hadi táborba kerül.

– Élőben ilyet még én sem láttam, csak filmen. Nagyon izgalmas, hogyan is működtek ezek a gépek. Újdonság lesz még az esti programunk. Este lesz fáklyás felvonulás, de csatajelenetet, fáklyák melletti vívást és tűzzsonglőröket is láthat a közönség, illetve lesznek hastáncosok is  – árulta el a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese.

Új impulzusok, különleges hatások és érzések. Ezekben lesz része Bíró Csaba szerint azoknak, akik ellátogatnak a középkori játékokra.

– Nyilván cél az is, hogy akár országon túlról, egy szélesebb réteg látogasson el hozzánk. De fontos az is, hogy a Békéscsabán és a megyében élők, olyan elfoglaltságot találjanak, olyan családi napnak tudjanak a közelébe kerülni, ami tartalommal tölti meg az ő szabadidejüket is – fogalmazott a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság elnöke.

 

Az V. Békéscsabai Vitézi Játékok és Nemzetközi Hagyományőrző Fesztivál részletes programja itt tekinthető meg.

 

 

Megosztás:

Címke: , ,