Közösségek Kultúrája a CsabaParkban

2021. december 4. 15:23 | Erdei-Kovács Zsolt

A CsabaPark rendezvénycsarnoka és annak környezete biztosít helyszínt a Közösségek Kultúrája elnevezésű rendezvénynek. A szombaton este 22 óráig tartó esemény adománygyűjtő-pontként is funkcionál.

A jó kedvet 13 órakor vett repülőrajttal Tücsök Peti és Hangya Levi alapozta meg. Hevesi Imre kétszer is fellép, 17 órakor (amikor a Mikulás is megérkezik), valamint 18 órától Ünnepi dallamok című műsorával. Vastag Tamás és Bereczki Zoltán 19 óra 30 perctől és 21 óra kezdettel lépnek színpadra.

Opauszki Zoltán, Békéscsaba turizmusért is felelős tanácsnoka

 

A díjtalanul látogatható programot a Békéscsabai Turisztikai Egyesület szervezte. Opauszki Zoltán, Békéscsaba turizmusért is felelős tanácsnoka ismertette, hogy közeledik a karácsony és vannak olyan családok, amelyek tagjai nélkülözni kényszerülnek, éppen ezért ez a rendezvény elsődlegesen egy ünnepi adománygyűjtő akció.

A kezdeményezés, a gyűjtés hetekkel ezelőtt kezdődött, melyben több partnerrel, többek között a Békéscsabai Médiacentrum Kft.-vel, az Egyensúly AE Egyesülettel és a Békéscsabai Városfejlesztési Kft.-vel működnek együtt. A felajánlott adományokat karácsony előtt fogják átadni az Egyensúly AE Egyesülettel kapcsolatban álló rászorulóknak.

 

Tóth Viktória a karácsonyfadíszek elkészítésének lehetősége miatt érkezett

 

A másik fontos cél – tette hozzá a tanácsnok –, hogy az advent időszakában olyan szabadidős kikapcsolódási lehetőséget kínáljanak, amely révén egy kicsit ki lehet lépni a hétköznapi mókuskerékből és lehet lazítani.

Tóth Viktória a szüleivel látogatott ki a rendezvényre, s mint a 10 éves kislány elmondta, főként a kézműves foglalkozás lehetősége vonzotta, különféle, nyalóka és karácsonyfa alakú díszeket készített.

Sok más lehetőség mellett azt is meghirdették, hogy a csúnya pulcsiban érkezők ezúttal külön meglepetésben részesülhetnek.

 

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője az egyáltalán nem csúnya pulcsijában

 

Herczeg Tamás kérdésünkre elmondta, két évvel ezelőtt fel sem vetődött volna, hogy miért fontosak az ilyen és ehhez hasonló események, hanem magától értetődően voltak az ilyen rendezvények.

– Jelentős mértékben átalakultak azok a körülmények, melyek az életünket befolyásolják, ez alatt természetesen a világjárvány értendő – ismertette.

Kiemelte, amikor csak lehet, érdemes megragadni az együttlét lehetőségét. Fontos az adományozás, ajándékozás lehetősége, a kulturális programokon való részvétel, a szórakozás lehetősége és az is, hogy helyi termékeket vásárolhatunk a kirakodóvásárban – foglalta össze végül.

További programok »

Itthon

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ad otthont az új ifjúsági irodának

Szombaton rendezte meg a Ligeti vásárt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, amelyen ismét szemléletformáló családi illetve gyermekprogramok valósult meg. Pócsi Gabriella, az egyesület munkaszervezet-vezetője kihangsúlyozta, hogy elsődleges céljuk az, hogy a családosoknak is biztosítani tudják a kikapcsolódási lehetőségeket. A családi napok legfontosabb eleme, hogy a helyi adottságokat kihasználva minél több aktív sportolási lehetőséget kínáljanak az érdeklődőknek.
18:05
FEL