Közel négyszáz óvodás ismerkedett meg a röplabda alapjaival

2017. december 12. 09:40 | Papp Ádám Sándor

Óvodai Zsinórlabda Napot rendezett a Magyar Röplabda Szövetség és a Békéscsabai Röplabda SE, hétfőn a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

A sportcsarnok pályáját teljesen feltöltötte a fiatalság hétfőn délelőtt. Az eseményre szinte az összes városi óvoda megjelent, összesen mintegy 400 óvodással.

A fiatalok számára ez egy jó alkalom volt arra, hogy együtt játszhassanak, mozogjanak és megismerkedjenek a röplabda leegyszerűsített változatával, a zsinórlabdával.

-A zsinórlabda a röplabda leegyszerűsített változata, amely azt jelenti, hogy lejjebb engedtük a hálót, hogy a fiatalok is át tudják rajta dobni a labdát. A röplabdában egy szálló labdához kell alkalmazkodni, a másodpercek tört része alatt, azonban ebben a korban a röplabdát még oktatni nem lehet. Ebből adódóan vetettük fel ötletként a zsinórlabdát, hiszen ott meg lehet fogni a labdát, el lehet kapni és a helyezkedést is lehet gyakorolni, így ez az első lépés a sportág megszerettetése felé - emelte ki Nagy Attila a Békéscsabai Röplabda SE utánpótlás edzője.

A Magyar Röplabda Szövetség elsődleges célja ezzel a programban az volt, hogy népszerűsítse a mozgást és a sportágat is a fiatalok körében.

-Az óvodások számára az idei évben indítottuk el a zsinórlabda programunkat. A Magyar Röplabda Szövetség egyik legfontosabb célkitűzése, hogy már kisgyermekkorban megszerettessék a mozgást az óvodásokkal, illetve az, hogy a röplabdát népszerűsítse a körükben - fogalmazott Sárközi Bence, a Magyar Röplabda Szövetség, utánpótlás asszisztense.

Sárközi Bence továbbá azt is elmondta, hogy az országos turné jó alkalom arra, hogy olyan helyekre is eljuttassák a sportágat, ahol korábban nem volt röplabdás élet, vagy éppen nincs akkora érdeklődés, mint más sportágakra.

 

 

További programok »

FEL