Közel félmillió forintot sportoltak össze a kórháznak

2018. február 18. 09:19 | Szendi Rita

Több százan osztoztak február 17-én a Táncsics Mihály gimnázium sportcsarnokának küzdőterén, hogy részesei legyenek Rubint Réka Alakreform edzésének. A résztvevők pedig nemcsak az egészségükért tettek sokat, hanem támogatták az Orosházi Kórház gyógyító munkáját is - összesen 476 ezer forinttal - számol be az intézmény hivatalos közleménye.

A Per Vias Naturales Egyesület Sport- és Egészségnapjára több mint háromszázan váltottak jegyet. Az egyesület 2016-ban alakult orosházi származású fiatalok összefogásából. Céljaik között szerepel a fiatalok felvilágosítása az egészségmegőrzés és a prevenció területén, összhangban évszázados hagyományaink megőrzésével és a családi élet értékeinek hangsúlyozásával.

Az egyesület első sport- és egészségnapi rendezvényén a sportolni vágyó érdeklődők különböző mozgásformákat próbálhattak ki, egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon vehettek részt és egészséges ételeket-italokat kóstolhattak. Igazi sztáredzők tartottak tömegsport foglalkozásokat: Bodorik Alma zumba edzése után az orosházi Csiki Rebeka fitnessedző melegítette be az izmokat Rubint Réka edzésére.

Előtte azonban még volt egy rövid, de annál fontosabb hivatalos része is az eseménynek. Elsőként Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, az egészség megőrzése a legfontosabb dolog, amire mindenkinek figyelnie kell.

Dr. Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára örömét fejezte ki, hogy nemcsak fiatalokat, hanem egészen kisgyerekeket és idősebbeket is lát a közönségben.

– Az is a kormány feladata, hogy olyan rendezvényeket támogassunk, ahol a család minden tagja jelen lehet, célunk olyan közösségek építése, ami minden korosztályt megszólít. Erre kiválóan alkalmas a sport, ami nemzetstratégiai kérdés, hiszen minden sportba fektetett pénz és energia egészségesebbé teszi az embereket. A sport nemcsak egészséges életmódra nevel, hanem megtanít a sportszerűségre, az etikus szabályokra, kitartásra és erőfeszítésre nevel – hangsúlyozta Illés Boglárka.

Simonka György országgyűlési képviselő szerint a résztvevők nagy száma is jelzi, sok olyan ember van, aki tenni szeretne az egészségéért és a betegekért, hiszen a belépőkkel a kórház gyógyító munkáját segítik.

A beszédek végén kiderült, a megváltott jegyekből 476 ezer forint gyűlt össze. Az erről szóló biankót Nagy Gergő, a Per Vias Naturales Egyesület elnöke adta át dr. Duray Gergőnek. Az Orosházi Kórház főigazgatója megköszönte a szervezőknek a nagylelkű felajánlást, a résztvevőknek pedig azt, hogy jelenlétükkel hozzájárultak ehhez a jelentős támogatáshoz.

– Az Orosházi Kórházért Alapítvány számlájára érkezik majd az összeg, amiből a kórház eszközparkját fogjuk fejleszteni. Hogy pontosan mit vásárolunk ezután derül ki, de természetesen hírt adunk majd róla a kórház Facebook oldalán és a sajtóban – fogalmazott Duray Gergő.

Az adomány átadás után Rubint Réka Alakreform edzése pörgette fel igazán a hangulatot és a vérkeringést, majd zárásként dr. Nagy Ottóné Ildikó relaxáló jógája zárta a sport- és egészségnapot.

 

További programok »

Itthon

FEL