Kéri László 2 millió forintot adományozott az Orosházi Kórházért Alapítványnak

2020. március 22. 14:37 | behir

A napokban az Orosházi Kórház főigazgatójánál jelentkezett be egy orosházi vállalkozó, aki két millió forintot adományozott az intézménynek, hogy ezzel támogassa a koronavírus elleni küzdelmet. Kéri László jelmondata: Aki tud, segítsen!

A kórház főigazgatójához jelentkezett be március 19-én egy orosházi vállalkozó. Dr. Duray Gergő irodájában fogadta Kéri Lászlót, aki azzal a céllal érkezett, hogy támogassa a koronavírus elleni küzdelmet - írja az intézmény közösségi oldala. A vállalkozó elmondta: naponta olvasta a kínai híreket a koronavírusról, de akkor az még számára is nagyon távolinak tűnt. Hozzátette: akkor érezte először, hogy mekkora a baj, amikor Olaszország után Magyarországon is megjelent a járvány és kivették a 65 évnél idősebb orvosokat az ellátásból.

– Az egészségügy komoly feladat előtt áll. Olyan helyzettel szembesülnek a kórház vezetői és dolgozói amit én fel sem fogok. Olyan helyzetbe került az ország, amikor nem lehet mérlegelni, mindenkinek ott és úgy kell segíteni, ahogy csak tud. Eredetileg úgy gondoltam, megfinanszírozok egy lélegeztetőgépet, de mikor kiderült, hogy annak ára meghaladja a lehetőségeimet, úgy döntöttem, felkeresem a kórház főigazgatóját, mondja meg ő, hogyan tudnék segíteni. Abban maradtunk, hogy a pénzügyi segítség is jól jön, ezért átutaltam 2 millió forintot a Üveg-Világ Kft. nevében a kórházi alapítványnak. Biztatok minden orosházit, fogjunk össze, akinek van lehetősége, segítse pénzzel vagy egyéb adományokkal a kórházunkat, ezzel is támogatva az egészségügyi dolgozókat – mondta Kéri László.

A kórház főigazgatója megköszönte a nagylelkű felajánlást, és azt is elárulta, mire fordítják ezt a jelentős összeget.

– Ismét bebizonyosodott, hogy az orosháziak önzetlenek és segítőkészek, ha baj van. Küldtek már be a dolgozóknak süteményt, pizzát, ebédet, kaptunk felajánlásból technikai eszközöket. Ebből a jelentős, 2 millió forintos adományból olyan egyéni védőeszközöket vásárolunk, amik szükségesek ahhoz, hogy a COVID-19 vírussal fertőzött betegeket biztonságosan tudják ellátni, gyógyítani az orvosok és az ápolók – fogalmazott Dr. Duray Gergő.

Aki szeretné támogatni a koronavírus elleni küzdelmet, az többféle módon is megteheti. Ha adományt juttatna a dolgozóknak, azt a kórház utcai főportán tudja leadni. Aki pénzadománnyal szeretne segíteni, azt az alapítványi számlaszámra történő befizetéssel teheti meg.

Orosházi Kórházért Alapítvány
Számlaszám: 11600006-00000000-80153292
A közleményben tüntesse fel: COVID-19

 

További programok »

FEL