Közel állt az ütközéshez a két vonat a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vonalon

2023. január 17. 10:00 | behir.hu

A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity (7408) Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, a biztosítóberendezés hibája miatt 15 km/órás sebességgel közlekedett 22:08-kor. Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as (3341) személyvonat Tápiógyörgyére egy továbbhaladást tiltó jelzést adó jelző mellett szabálytalanul elhaladt az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését.

– A Tápiógyörgye és Újszász közötti szakaszon továbbra sem működik a biztosítóberendezés. Emiatt a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon 15-30, esetenként 30-40 perces késéssel közlekednek a vonatok. Várhatóan délelőttig, délig tart a helyreállítás – írták a MÁVINFORM közösségi oldalán.

A torlódások és késések csökkentése érdekében:

A Z60-as zónázóvonatok csak Budapest és Tápiógyörgye között közlekednek mindkét irányban.

A Budapesttől Szolnokig, illetve Szolnoktól a főváros felé utazóknak, valamint a zagyvarékasi és újszászi utasoknak javasoljuk, hogy vegyék igénybe az InterCity-ket. Azokat Szolnok és a

Keleti pályaudvar között felármentesen lehet igénybe venni.

A Szolnokról 5:03-kor a Keleti pályaudvarra elindult G60-as vonat (3369) Nagykátától S60-as vonatként (3679) közlekedik, annak állomásain és megállóhelyein is megáll;
Szolnok és a Keleti pályaudvar között kerülő útirányon, Cegléd felé közlekedik a Dacia gyorsvonat (346), a Hortobágy EuroCity (140) és az Ister InterCity (472);
A Keleti pályaudvar és Szolnok között kerülő útirányon, Cegléd felé közlekedik a Keleti pályaudvarról 6:10-kor Békéscsabára induló Békés InterCity (7400), továbbá a Traianus InterCity (73), a Hargita InterCity (367) és a Fogaras InterCity (75).

A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó 7408-as számú Békés InterCity Tápiógyörgyétől nem közlekedik tovább. Utazhatnak a késve közlekedő 347-es számú Dacia gyorsvonattal, mely a menetrendtől eltérően megáll Kétpó, Mezőtúr, Gyoma és Mezőberény állomáson.

A Keleti pályaudvarról Nagykátára 0:50-kor induló S60-as vonat (3610) nem közlekedik. Utasai a Keleti pályaudvarról Szolnokra körülbelül 60 perc késéssel 0:50-kor induló S60-as (3388) vonattal utazhatnak.

– A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity (7408) Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, a biztosítóberendezés hibája miatt 15 km/órás sebességgel közlekedett 22:08-kor. Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as (3341) személyvonat Tápiógyörgyére egy továbbhaladást tiltó jelzést adó jelző mellett szabálytalanul elhaladt az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki – olvasható a változások előzményéről.

A helyszínelés ideje alatt Tápiógyörgye és Újszász között nem közlekednek a vonatok. A Békés InterCity és az S60-as vonat utasait leszállítják a vonatról és az állomásról pótlóbusszal utazhatnak tovább. Tápiógyörgye és Szolnok között pótlóbuszokat állítanak be az esti vonatok utasainak elszállításához.

Forrás: FB/MÁVINFORM

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL