Közel 300 elsőst köszöntöttek a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai campusán

2023. szeptember 7. 18:05 | Csiffáry Zsuzsanna

Közel háromszáz első éves hallgatót köszöntöttek csütörtökön délelőtt a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán. Az intézmény dékánja szerint a vártnál is többen jelentkeztek idén felsőoktatási intézménybe.

Csütörtökön a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karán az idei évben a tanulmányaikat megkezdő elsős hallgatókat köszöntötték.

Dux László, az egyetem rektora és Árpási Zoltán, az intézmény dékánja is beszédet intézett a hallgatókhoz, majd dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja mondott köszöntőt, felidézve gróf Széchenyi István gondolatait: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik”. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szintén üdvözölte a megjelent diákságot, majd Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője is buzdította tanulmányok elvégzésre a közel háromszáz diákot. 

Árpási Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy a vártnál jóval többen jelentkeztek az egyetemre. 

– 283 elsősünk van a gazdasági karon. Az egyetem egészét tekintve a teljes létszám eléri az 1000 főt. Két és félszeres növekedés tapasztalható a jelentkezések tekintetében Békéscsabán az előző évekhez képest, ami hatalmas előrelépést jelent. Ennek nagyon örülünk a kollégáimmal együtt, és természetesen infrastruktúrálisan, okatatási kapacitással kapcsolatban is felkészültek vagyunk – mondta a dékán. Árpási Zoltán hozzátette, hogy érzékelhető ugrás figyelhető meg a műszaki menedzser szakirányon.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL