Közel 130 ezren csatlakoztak az országos szemétszedő akcióhoz

2017. szeptember 15. 11:15 | Mikóczy Erika

Közel 130 ezer önkéntes regisztrált a VII. TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! elnevezésű akcióhoz, Békés megyében is szedik majd a szemetet szeptember 16-án.

A szeptember 15. és 17. között zajló akcióra az MTI információi szerint 1732 találkozási pontot jelentettek be országszerte. A szemétszedéshez a rendezvény honlapján (www.teszedd.hu) feltüntetett találkozási pontoknál is lehet csatlakozni.

Mint arról korábban beszámoltunk, Békés megyében az akció keretében újabb helyi védett terület tisztulhat meg. Ezúttal a Póstelek erdejével határos gerlai körgát és a mellette húzódó kubikgödrök környezete mentesülhet a kommunális tehertől.

Az akcióhoz többek között csatlakozik a természeti értékekékért több mint tíz éve a térségben tevékenykedő békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör, amelynek tagjai a TeSzedd akcióinak keretében jeleskedve, hol erdőket, hol vizeket vesznek pártfogásukba Békéscsabán és környezetében.

A Gerlai Wenckheim Társaság TeSzedd akciójához korra és nemre való tekintet nélkül bárki társulhat 2017. szeptember 16-án 8 órakor a Gerlai kastély előtt, a részvételi szándék előre jelzése mellett.

További információ, regisztráció a Gerlai Wenckheim Társaság közösségi oldalán érhető el.

Békésszentandráson szintén szemétgyűjtésre hívják az érdeklődőket, találkozási pont a fehér rámpánal (a benzinkúttal szemben) lesz, szeptember 16-án 9 órakor. Erről további információ a Major Attilától kérhető a 20/590-6040-es telefonszámon.

 

További programok »

FEL