Közbiztonsági nyílt nap gyermekprogramokkal, érdekességekkel

2019. május 18. 11:51 | Mikóczy Erika

A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány közbiztonsági nyílt napot tartott május 17-én, Mezőhegyesen, a József Attila Általános Művelődési Központnál. A rendezvényen közel 400 iskolás és óvodás vett részt.

A rendezvényen az alapítvány képviseletében Juracsik Zoltán nyugalmazott rendőrezredes, valamint Mitykó Zsolt, Mezőhegyes polgármestere és Telekné Furák Mónika rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötték a közel 400 gyermeket és kísérőiket.

 

Fotó: police.hu

 

A nyílt napon az óvodások, általános iskolások és középiskolások számos bemutatót láthattak, valamint különböző biztonsággal kapcsolatos játékokban vehettek részt. Megnézhették a rendőrök felszereléseit, szolgálati járműveit, vetélkedőn tehették próbára KRESZ tudásukat, és kipróbálhatták a katasztrófavédelem népszerű füst sátrát, amely azt szemlélteti, milyen a tűzoltók munkája.

 

Fotó: police.hu

 

A rendezvényen ott volt a Mobil Bűnmegelőzési Centrum is. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság szakemberei igyekeztek olyan hasznos tanácsokkal ellátni a gyermekeket, amelyek segítségével felismerhetik a veszélyeket és elkerülhetik a közlekedési baleseteket, megelőzhetik a bűncselekményeket.

Az alapítvány játékokat, sportszereket adományozott a gyermekeknek, illetve az intézményeknek azért, hogy az óvodások, iskolások minél hasznosabban tudják eltölteni a szabadidejüket.

 

Fotó: police.hu
 

További programok »

Itthon

Nem ugrott meg a nyelvvizsgázók száma a felvételi szigorítás miatt

Egyelőre sem a nyelvi kurzusokra beiratkozók, sem a nyelvvizsgára jelentkezők száma nem ugrott meg, jóllehet ebben a tanévben életbe lép a felsőoktatási felvételi szigorítása, és a jövő tavasszal végző középiskolások közül már senki sem juthat be a felsőoktatásba középfokú nyelvvizsga nélkül – tudta meg a Magyar Nemzet Rozgonyi Zoltántól, a Nyelvtudásért Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnökétől.
06:41
FEL