Köszöntötték a szociális területen dolgozókat

2017. november 21. 15:10 | Szabó Rita

A szociális munka napját ünnepelték hétfőn, Békéscsabán. A város vezetői a Csabagyöngye Kulturális Központban adták át a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetéseket is.

Az ArtMan egyesület „Beszélj rólam!” című táncszínházi előadása szórakoztatta a szociális munkásokat és az ágazatban dolgozókat a tiszteletükre rendezett ünnepségen. Békéscsaba polgármestere az eseményen úgy fogalmazott: szociális szakembernek lenni nemes hivatás.

Azon empatikus odafigyelő, gondoskodó személyiségű emberek hivatása, akik képesek előítéletmentesen segíteni a hozzájuk segítségért forduló embereknek. Őszintén hiszem, hogy el kell ismernünk az szociális munkások sokszor erőn felüli tevékenységét hangoztatta Szarvas Péter.

2000-ben a városi közgyűlés létrehozta a Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést, melyet azóta minden évben odaítélnek egy olyan személynek és közösségnek, aki és amely Békéscsabán a rászorulók segítésében kiemelkedő teljesítményt nyújt.

Az előző évekhez hasonlóan idén is két elismerés talált gazdára az ünnepségen. Csatári Istvánné klubvezetőt, mentálhigiénés munkatársat, valamint a Béthel Alapítvány közhasznú szervezet kollektíváját díjazták az eseményen.

A Béthel Alapítvány 1994-ben kezdte meg működését, és a szociális hátrányok kezelését tűzte ki célul.

Mi azt szerettük volna, hogyha az intézményünk egy olyan küldetést teljesít, hogy aki fáradt, de még nem pszichiátriai beteg, az is kapjon valamilyen lehetőséget. Tehát megelőzési célzatú ellátásra gondoltunk  emelte ki dr. Dávid Sándor az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A rendezvény részeként Krajcsovszki Tamás „Kapcsolat” című kiállítását is megtekinthették az érdeklődők.

Tamás úgy érzi és úgy gondolja magáról, hogy lételeme és legfontosabb kifejezőeszköze a festés. Boldog és kiegyensúlyozott, ha festhet hiszen így mutatja meg és így mutathatja be mit is gondol a világról tolmácsolta Herczeg Tamás a festő gondolatait.

Az ünnepségen elhangzott, hogy Békéscsaba városvezetésének és közgyűlésének célja, hogy támogassa a szociális ágazatban dolgozókat, visszaadják a szakma rangját valamint az, hogy biztosítsák a szakmai megújulás lehetőségeit.

 

 

 

 

További programok »

FEL