Köszöntés és szezonzárás: Négy fronton is helytállt a BRSE

2019. április 30. 17:11 | Szabó Rita

Békéscsaba városvezetése kedden köszöntötte a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) csapatát, hogy elismerjék a klub éves munkáját és gratuláljanak a játékosoknak a Női Röplabda Extraligában megszerzett bronzéremhez. A rendezvényen mind a város, mind pedig a  klub vezetése értékelte a 2018-19-es szezont.

Békéscsaba polgármestere elmondta: a város részéről megvan a bizalom a csapat felé és nagyra értékelik a bronzérmet, amelyet egy nagyon erős mezőnyben szereztek meg a lányok a Női Röplabda Extraligában.

– Azt, hogy az együttes mindig a dobogó tetejére álljon és aranyérmet akasszanak a nyakunkba, nem lehet célul kitűzni. Azt viszont igen, hogy mindent megtegyenek azért, hogy a dobogóra érjenek. Ennek a csapattagok megfeleltek és a BRSE a 2018/19-es szezonban kiváló eredményt ért el, amely egyedülálló majdnem az egész magyar női röplabdázásban – hangsúlyozta Szarvas Péter. A városvezető hozzátette: a BRSE-ének a sportágban komoly szerepe van, hiszen az ország egyik csúcscsapatának számít. Véleménye szerint ez abban nyilvánul meg, hogy mindenki őket szeretné legyőzni.

Kiss Tibor alpolgármester a rendezvényen elárulta: rendszeresen látogatja az együttes meccseit és az egész idény alatt együtt izgult a lányokkal, főleg akkor, amikor a sérüléshullám utolérte a csapatot. Az alpolgármester megköszönte a klubnak, hogy részese lehet az elmúlt hét év sikertörténetének.

Utánpótlás tekintetében döntő szerepe van annak, hogy a csapat milyen sikereket ér el – erről már Bíró Csaba beszélt, aki kiemelte: a BRSE Békéscsaba büszkesége.

– Női röplabdázás tekintetében Békéscsaba fellegvára a magyar sportágnak, ez pedig további lehetőségeket teremt arra, hogy folyamatosan tudjunk fejlődni és akár nemzeti, akár nemzetközi szinten a Békéscsabán nevelkedett gyerekekből előbb elsőosztályú játékos, majd pedig válogatott legyen – folytatta BMJV közművelődési, ifjúsági, oktatási és sportbizottságának elnöke.

 

Fotó: Ujházi György

 

A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE játékosainak egyszerre négy fronton is helyt kellett állniuk a 2018/19-es szezonban. A lányok idén megméretették magukat a Magyar Kupában, a MEVZA Kupában, az Extraligában és a CEV Kupában is.

– A szezon legnagyobb nehézsége az volt, hogy szinte kétnaponta kellett játszanunk. Büszke vagyok a csapatra, attól függetlenül, hogy most nem sikerült megnyernünk a bajnokságot, hiszen senki sem mondhatja azt, hogy nem tettük oda magunkat. Ez most egy nagyon erős bajnokság volt – értékelte a csapat munkáját Molcsányi Rita, a Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE liberoja.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke kifejtette: nagyon nehéz szezon mögött állnak, amelyre fel voltak készülve, hiszen vállalták a kihívást. Baran Ádám hozzátette: a legtöbben aranyérmet vártak tőlük a magyar kupában és a bajnokságban is. Idén azonban ezüst és bronzérem került a lányok nyakába.

– Voltak gyönyörű pillanatok, illetve voltak kudarcok is ebben a szezonban. Sporttörténelmi sikert ért el a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület azzal, hogy a CEV kupában – amely a Bajnokok Ligája mögött a második számú európai kupasorozat – több, mint két évtized után magyar csapatként a legjobb négy közé jutott. Ez egy óriási siker, amelyre méltán lehetünk büszkék – fogalmazott Baran Ádám.

Az egyesület elnöke a jövőt illetően nem bocsátkozott jóslatokba. Hozzátette: a jövőévi célkitűzések és a játékoskeret kérdésköre még várat magára, amelyeket a klub a következő hónapokban hoz nyilvánosságra.

További programok »

FEL