„KÓStoló” a Kósban – Diákfotókat állítottak ki a technikumban

2021. szeptember 22. 18:25 | Szász Borisz

Ötvenedik évfordulója alkalmából indít jubileumi rendezvénysorozatot a Kós Károly technikum és szakképző iskola. A megnyitó esemény egy fotókiállítás volt, amelyen a végzős diákok képeit láthatták az érdeklődők.

– Az iskola tanulóinak száma a néhány évvel ezelőtti apályhoz képest egészen dinamikus növekedést mutat. A létszám 700 fő fölé került, ez azt jelenti, hogy olyan szakmákban folyik a képzés a Kós Károlyban, amelyek divatosak, hiányszakmák, illetve piacképes szakmák. Reméljük, azok a diákok, aki itt végeznek, hosszú távon is megtalálják a számításaikat – mondta el a térség országgyűlési képviselője. Herczeg Tamás azt is elmondta, hogy bízik abban, hogy továbbra is olyan képzőhely lesz az iskola, ahova szívesen mennek majd a diákok, nemcsak Békéscsabáról, hanem távolabbi településekről is.

A rendezvényen köszöntőt mondott az iskola számos volt igazgatója, valamint Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és az iskola jelenlegi igazgatója, Lestyánné Hricsovinyi Julianna.

– Olyan piacképes szakmákat oktatunk, amelyekre ma nagy szüksége van a gazdaságnak – mondta el az intézményvezető. Lestyánné Hricsovinyi Julianna kiemelte, hogy olyan egyéni odafigyeléssel fordulnak a diákok felé, amire szükségük van. Kiemelte: "akinek fejlesztés kell, annak fejlesztést adunk, aki tehetséges, annak szárnyakat adunk.”

Galéria

A kiállított fotókat az érdeklődők a Csaba Center aulájában tekinthetik meg egy hónapon keresztül.

További programok »

FEL