Kosárlabda: Zsinórban negyedik sikerét aratná a Békés

2021. március 20. 14:32 | Papp Ádám Sándor

Nehéz mérkőzés előtt áll a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában szereplő Békési SZSK, amely szombat este a Vásárhelyi Kosársuli együttesét fogadja a bajnokság 23. fordulójában.

A békési csapat jó formában kezdte a 2021-es esztendőt. Balog Vilmos tanítványai ugyan 1 ponttal maradtak alul az esztendő első mérkőzésén, összességében tíz meccsből hetet hozni tudtak. A viharsarki együttes utolsó három összecsapását győzelemmel abszolválta: a DEAC U23-as csapatát 83:69-re, a Pénzügyőrt 89:83-ra, míg a Győri KC gárdáját 85:70-re múlták felül.

Nem lesz egyszerű dolga a Békésnek, hiszen a tabella 3. helyét elfoglaló Vásárhelyi Kosársuli lesz az ellenfél szombaton a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A látogatók szintén jól teljesítettek eddig 2021-ben, az idei tíz mérkőzésükből nyolc alkalommal hagyták el győztesként a pályát. Legutóbbi mérkőzésükön a második helyezett Újpest otthonában szerepeltek, akik ellen 91:64-re kaptak ki, így valószínű, hogy a vásárhelyi együttes javítani szeretne a Békés otthonában. 

A két együttes legutóbb december 12-én játszott egymással utoljára, akkor a házigazda Vásárhelyi Kosársuli győzött 96:82-re.

A csapatok szezonbeli második összecsapása szombaton 18 órától kezdődik. A mérkőzés eseményeiről írásos beszámolót készítünk, valamint az összefoglalót megtekinthetik a hétfőn 20 óra 20 perckor kezdődő Kezdőkör című sportmagazinunkban.

További programok »

Sport

FEL