Kosárlabda: Helytállt, de kikapott az Újpesttől a Békési SZSK

2021. április 11. 16:11 | Papp Ádám Sándor

Nem tudott harmadik mérkőzést kiharcolni a férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoportjában szereplő Békési SZSK az Újpest elleni elődöntő párharcában. A viharsarki együttes 106:88-ra maradt alul a fővárosiakkal szemben, így az 5-8. helyért folytathatják Balog Vilmos tanítványai.

1:0-s előnyből várhatta a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban megrendezett negyeddöntő második mérkőzését az Újpest, miután a Tungsram Csarnokban 92:75-ös fővárosi siker született az első összecsapáson.

A Viharsarokban megrendezett mérkőzés jó irammal kezdődött, a csapatok fej-fej mellett haladtak, amelynek köszönhetően 26:25-ös vendég vezetéssel ért véget az első negyed. A következő tíz percben fokozatot váltott az alapszakaszt 3. helyen záró vendég alakulat, amely megnyugtató előnyt épített ki a nagyszünet előtt (57:44). A fordulást követően is a fővárosi együtes akarata érvényesült, amely tovább növelte előnyét a harmadik negyed végére. 81:60-as Újpest vezetésről indult útjára a labda az utolsó tíz percben, amelyben ugyan több pontot szerzett a Békés, a mérkőzést azonban a vendégek nyerték meg 106:88 arányban.

A viharsarki együttes az 5-8. helyért folytathatja a rájátszást a Pénzügyőr SE - Óbudai Kaszások párharc vesztesével.

Balog Vilmos (Békési SZSK): Először is gratulálok az Újpest csapatának. Bajnokesélyeshez méltón hozták le a párharcunkat. Jól felkészülten, felkészítetten érkeztek. De gratulálok saját csapatunknak, játékosainknak is. Megràncigáltuk az oroszlán bajszát, nagyon motiváltan, fegyelmezetten játszottak a fiúk. Megpróbáltunk még egy mérkőzést kiharcolni, de ennyivel jobb volt az Újpest. További sikeres szereplést kívánok az Újpestnek! Mi pedig várjuk következő ellenfelünket.

Surmann Gábor (Újpest): Mindenek előtt emelem kalapom csapatom előtt, komoly munkát raktunk le ma a parkettára. A stratégia amivel érkeztünk, az első negyed kivételével nagyon ült. Akkor a hazaiak irreálisan jó dobószázalékával örültem hogy egyáltalán lépést tudtunk tartani. A folytatásban azonban sikerült a Békésre jellemző kollektivitást individuális játékra kényszeríteni, ami fokozatosan a mi malmunkra hajtotta a vízet. Játékosaimra nagyon büszke vagyok, de nem csak a győzelem miatt, hanem mert csak a játékkal foglalkoztak kizárva minden külső tényezőt. A két mérkőzés alapján úgy gondolom ennyi különbség van a két csapat között, ellenfelünknek egészséges folytatást kívánok.

Forrás: behir.hu/hunbasket.hu

További programok »

FEL