Hosszabbításra mentett, de kikapott a Békési SZSK

2021. március 21. 07:20 | Papp Ádám Sándor

Végletekig kiélezett, drámai küzdelemben maradt alul az NB I/B Zöld csoportjában szereplő Békési SZSK együttese szombat este a Vásárhelyi Kosársuli ellen.

A fehérmezes házigazda kezdte jobban a csapatok idei második találkozóját. A viharsarkiak 27:24-re nyerték az első negyedet. A folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán, így a felek 50:50-es állással mentek a nagyszünetre. A harmadik tízperc a védekezésről szólt: a csapatok ekkor szerezték a legkevesebb pontot. 72:64-es eredményről indult útjára a labda a negyedik negyedben. 10 ponttal is vezettek a vendégek, de a békési együttes nem adta fel és zárkózott ellenfeléhez, így az utolsó percekben 4 volt csak a különbség az együttesek között. 86:81-es állásnál Frikker Marcell dobott be egy távoli hárompontost, így 2 volt a házigazda hátránya. Két büntetőhöz jutott a Vásárhely, amelyből csak egyet sikerült értékesíteni. Három másodperccel az utolsó dudaszó előtt Frikker Marcell ismét triplát dobott, amely bement, így 87:87 után következhetett a hosszabbítás. Az utolsó öt percben a vendégek domináltak, akik 102:91-re nyerték meg a mérkőzést.

– Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, mindig volt valaki, aki húzta a csapatot és extrát nyújtott. Gratulálok a Békésnek, akik nagyot küzdöttek – értékelt Tóth Tamás, a Vásárhelyi Kosársuli vezetőedzője.

– Nem a megbeszéltek szerint játszottunk a mai mérkőzésen. A csapat erejét mutatja, hogy 10 pontos hátrányból vissza tudtunk jönni és kiegyenlítettünk. A végére sajnos elfáradtunk – fogalmazott Balog Vilmos, a Békési SZSK szakvezetője.

A békésiek március 28-án zárják az alapszakaszt, amikor a Pápa együttesét fogadják a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

További programok »

Sport

FEL