Kosárlabda: Sima békési vereség Veszprémben

Félidőben már kilenc pontos hátrányban volt a békési együttes a Hoya Pannon Egyetem Veszprém otthonában, a végén pedig sima vereséget szenvedett a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában – írja a veol.hu.

 

Hoya Veszprém-Békés 92:67 (23:19, 18:13, 24:17, 27:18)

Veszprém, 400 néző. V.: Vida, Gaál, Horváth. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Cook 4, Helmeczi 12, Lógár 11, Hegedűs 17, Körtélyesi 18. Csere: Kovács 28/15, Pável 2, Schmitz. Edző: Mérész Csaba. Calle Pubfood Békés: Kertész 9, Krsztics 23/9, Hajdu 12, Adebayo 5/3, Nagy 2. Csere: Zrínyi 2, Balog 3/3, Farkas, Papp 7, Bánszki, Gruda 4. Edző: Balog Vilmos.

A meccs Hegedűs és Cook pontjaival indult (5:0), azonban a Békés egy perc alatt felzárkózott. A hazaiak idegesen, sok hibával kosaraztak, de így is 13:7-re meglógtak.

A vendégek nagyon akartak és egy eladott bakonyi labdát követően élre állt a Békés (13:14). A vendégek zónája ellen megvolt az ellenszer, ám a veszprémiek hiába játszották tisztára magukat, vagy hiába dolgoztak ki jobbnál, jobb helyzeteket, a lehetőségek többsége kimaradt. Ennek ellenére 23:19-es előnyt sikerült kiharcolniuk az első felvonásban.

A második játékrész sem indult túl jól hazai szempontból, Körtélyesi már a harmadik személyijét gyűjtötte be (28:25). Továbbra is pontatlanul játszott mindkét csapat, a házigazdák pedig leginkább azért nem tudtak jelentősebb különbséget kiharcolni, mert biztos ziccereknél, könnyű akcióknál remegtek meg a kezek (32:27).

A békési időkérés után aztán végre éledezni kezdett a Hoya. Ennek jeleként sikerült 39:28-as előnyt kicsikarni, a játékrész 41:32-vel zárult.

A térfélcserét követően percekig felváltva potyogtak a pontok, a Békés többször is ügyesen kettő-kettőzött, ám a tavalyi kiírás ezüstérmese már sokkal jobban teljesített, mint előzőleg és ez pontokban is megmutatkozott. Helmeczi ragyogóan irányított, Körtélyesi és Lógár pedig a pontszerzésben járt élen (59:40, 63:45). A negyedet Hegedűs kosara zárta le.

A Békés, amely leginkább Kertészre és Kriszticsre épített, egyre jobban elfáradt, és Lógár 2+1 pontos akciójával először hízott húsz pontnyira a különbség (34. perc: 75:55).

Meg kell jegyezni, a Veszprém közel sem dobott olyan jól, viszont így is uralta és irányította a játékot.

A hajrában az ifjú Schmitz Dániel is lehetőséget kapott Mérész Csaba edzőtől, és végül Kovács tripláival 92-67-es végeredmény alakult ki.

A békésiek egy győzelemmel és két vereséggel állnak, szombaton 17 órától pedig az Oroszlány ellen folytatják a bajnokságot a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban.

Megosztás:

Címke: , ,