Kosárlabda: Két súlyos vereség után javítottak a békésiek

2018. január 15. 12:02 | Kovács Dávid

Rosszul kezdte a 2018-as évet a Calle Pubfood Békés együttese a férfi NB I/B Piros csoportjában, miután a Miskolctól és a Vasastól is több mint 20 ponttal kapott ki. Balog Vilmos gárdája azonban harmadik idei összecsapásán megszerezte első győzelmét, a szenvedő fél a Bonyhád volt.

A békési gárda nagyon készült az összecsapásra, ugyanis két rossz élménnyel nyitotta az esztendőt. Az első negyed jól sikerült, mert 20-17 állt az eredményjelzőn tíz perc után. A második etapban egyet tett hozzá az előnyhöz a házigazda, így 44-40-re vezetett félidőben.

A hazai együttes a harmadik negyedben hét ponttal kerekedett felül, így kedvező helyzetből vágott neki a hajrának. A Bonyhád ugyan belelendült a hárompontosok gyártásába és a vezetést is átvette, de a végén a helyén voltak a békési szívek. Ha minimális különbséggel is, de megszületett a hazai győzelem.

A békésiek Kertész 20 és Kristic 16 pontjának, valamint a szinte hibátlan büntetőzésnek köszönhették sikerüket. Balog Vilmos gárdája a 9. helyen áll, azonban idegenben továbbra is nyeretlen. A sorozatot szombaton a TF ellen törheti meg a viharsarki együttes.

 

További programok »

FEL