Kosárlabda: Nyolcpontos békési vereség az Oroszlánytól

A kosárlabda NB I/B felsőházában egy győzelemmel és két verséggel álló Békés a 100 százalékos Oroszlány együttesét fogadta Békéscsabán. A találkozón a második negyed döntött, a végén hiába zárkóztak a békésiek, nyolc ponttal, 98-90-ra kikaptak.

Az első játékrész kosárzáport és döntetlent hozott, 27-27-tel fordultak a csapatok. A második negyedben a népes szurkolótáborral érkező oroszlányiak beleerősítettek és tízpontos fórral mehettek a szünetre. A Békéscsabára költöző „Gladiátorokat” is hajtották a drukkerek, de a harmadik játékrészben sem csökkent a különbség. A záró negyedben iparkodtak Balog Vilmos fiai, javultak a tripladobásban is. Visszajöttek négy pontra, de innen nem sikerült továbblépni. A vendégek higgadtak voltak, megőrizték vezetésüket és 98-90-re diadalmaskodtak.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, a hazaiak vezéregyénisége Koma Dániel lett 27 ponttal, Danijel Kristic 23 egységgel zárt, míg az OSE gárdáját Madár András 22 pontja „repítette” a győzelemhez. A békési együttes hiába dobta jobb százalékkal a büntetőket (81-57), a közeli duplák nem mentek annyira jól (51-69). Az „Gladiátorok” harmadik vereségüket szenvedték el a Piros csoportban és jelenleg a 12. helyen állnak a tizennégy csapatos mezőnyben.

Az összecsapásról rövid képes beszámolót láthatnak hétfőn 20.20-tól Kezdőkör című magazinunkban. A csapat legközelebb pénteken lép pályára az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában.

Balog Vilmos (vezetőedző, Calle Pubfood Békés): – Az első félidőben egész jól játszott a csapat, a félidő végén, az utolsó két percben azonban elengedtük az ellenfelünket. A harmadik negyedben is zárkóztunk, majd a negyedik játékrészben is nagy hajrát nyitottunk. Visszajöttünk négy pontra, de talán ha kétszer palánk alatti szabálytalanságot befújnak a játékvezetők, akkor még közelebb jövünk. Nem így történt, az ellenfél támadhatott és bebiztosította a győzelmét.

Megosztás:

Címke: , , ,