Kosárlabda: Megtörték rossz sorozatukat a békési kosarasok

Zsinórban négy vereséggel érkezett a Budapest Honvéd elleni összecsapásra a Calle Pubfood Békés a férfi kosárlabda NB i/B Piros csoportjában. A Gladiátorok főként nagyszerű második negyedüknek köszönhetően 85-75-re verték fővárosi ellenfelüket és megszerezték második sikerüket a bajnokságban.

Az első negyedben kiegyenlített volt a játék, a nyitó tíz percet 23-20-ra húzták be a hazaiak. A meccset eldöntő szakasz a következő felvonás volt, hiszen óriási különbséget alakított ki a jó külső dobásokkal operáló Békés. A házigazda 31-12-re nyerte ezt a tíz percet és a félidőben magabiztosan, 54-32-re vezetett. Az első félidőben kilencből hét triplát süllyesztettek el a hazaiak.

A második félidőben védekezést váltott a Honvéd, ami nem ízlett Balog Vilmos együttesének. A harmadik negyedben kilenc egységgel gyűjtött többet a fővárosi egylet, majd a negyedikben az eladott labdáknak köszönhetően tíz alá is csökkent a differencia. A hazai győzelmet végül azért nem veszélyeztette semmi, így örülhettek a második sikernek a békési drukkerek. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 35 pontot szerző Koma Dániel volt, a vendégeknél Tóth Bence 20 egységet rakott fel a táblára.

A mérkőzésről készült képes összefoglalót hétfőn 20.20-tól a Kezdőkörben láthatják. A Calle Pubfood Békés pénteken az eddig négy győzelmet számláló Nyíregyháza ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket.

Megosztás:

Címke: , ,