Kosárlabda: Két csabai vereség a Phoenix Kupán

2021. szeptember 5. 10:52 | behir.hu

A hétvégén Tiszaújvárosban vendégeskedett a Békéscsabai KK NB II-es csapata, ahol NB I/B-s együttesekkel mérhette össze erejét.

Tiszaújváros Termálfürdő Phoenix KK-Békéscsabai KK 90-77 (18-19, 22-19, 20-16, 30-23)
Békéscsabai KK-MEAFC Miskolc 49-71 (21-17, 13-21, 6-16, 9-17)

A csabai együttes az elődöntőben házigazdával is csatázott és félidőben még csak két pont volt a különbség. A végén azonban az NB I/B Zöld csoportjában szereplő tiszaújvárosiak 13 ponttal nyertek. A bronzmérkőzésen az erősebb NB I/B-s csoportot, a Pirosat képviselő miskolciak a második játékrészben fölényessé tették a győzelmüket Jancsika Árpád csapata ellen.

- Kitűnően szolgálta felkészülésünket a torna, pontosan látjuk a két meccs után, hogy miben kell még fejlődnünk. Az első meccsen 33 percig tudtunk azzal a sebességgel játszani, amit az NB I/B megkövetel. Nagyon sok szép támadást vezettünk, a védekezésünk is egészen rendben volt, a hozzáállása pedig mindenkinek példaértékű. A bronzmérkőzésen egy teljesen felforgatott csapattal kellett kiálljunk, hiszen sérülés miatt többen nem tudták vállalni a játékot. Így is 25 percig fej fej mellett haladtunk a miskolciakkal. Várható volt, hogy elfáradunk, így kezdett nyílni az olló a két csapat között, de nem játszottunk alárendelt szerepet. Jó volt látni az ismerős csabai szurkolókat, barátokat a lelátón. Köszönjük szépen a szurkolást! Összességében nagyon büszke vagyok a srácokra, jó volt látni, ahogy küzdenek egymásért, a csapatért. Remekül összekovácsolódott a csapat a hétvégén, köszönjük szépen a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-nak a meghívást! Még egy kicsit javítunk az állóképességen és készen állunk a bajnokság kezdetére. Reméljük, hogy a sérültjeink minél hamarabb felépülnek és meg két-három edzőmeccset le tudunk játszani a startig - fogalmazott a klub közösségi oldalán a vezetőedző.

További programok »

FEL