Kosárlabda: Fölényes sikerrel javított a csabai együttes

2020. október 17. 17:53 | Kovács Dávid

A Békéscsabai KK 86-46-ra nyert a megyei rivális Gyulai Color otthonában a férfi kosárlabda NB II Keleti csoportjában.

Gyulai Color-Békéscsabai KK 46-86 (9-18, 14-25, 10-24, 13-19)

BKK.: Kovács, 11\9, Vágvölgyi Ákos 23\3, Lippai 8, Botos 6\3, Vas 9. Csere: Salamon 8\6, Korcsmáros 7, Kádár 3, Vodila 6, Vágvölgyi Ádám 4, Sebők-, Török-.

A csabaiaknak az első félidőben nem sikerült a győzelem a rangadón, szoros meccsen, mindössze egy ponttal kapott ki a szintén feljutásért harcoló DEAC Campusfesztivál otthonában. Jancsika Árpád együttese kötelező győzelemre készült a szomszédvár otthonában, ennek megfelelően az első negyed után már kilenc ponttal vezetett, a nagyszünetben pedig húsz egység volt a csapatok között (23-43) - írja a hazai szövetség hivatalos oldala.

A Békéscsaba a második félidőben sem lassított, 30 perc játék után még tovább nőtt a differencia, a végén pedig kiütéssel, 40 pontos különbséggel diadalmaskodott. Gruda Gergelyék a harmadik fordulóban is idegenben lépnek pályára, október 25-én a Kiskunfélegyháza lesz az ellenfél. A szurkolóknak november 8-ig kell várni az első hazai találkozóra, amikor a DEAC II. érkezik a békési megyeszékhelyre.

Jancsika Árpád: Kicsit felforgatott kerettel mérkőztünk meg a gyulaiakkal, így egy picit tartottam is a mérkőzéstől, hiszen augusztusban az Erkel Kupán majdnem megleptek minket. Már az első percekben látszódott, hogy ez más mérkőzés lesz. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és magabiztos előnyt szereztünk az első félidőben. Örülök, hogy a fiatalok is lendülettel szálltak be a játékba, egészen szép megoldások is születtek.
A védekezéssel maximálisan elégedett vagyok, támadásban viszont sokszor nem a legjobb megoldást választottuk, még van mit gyakorolni, de meccsről meccsre jobbak leszünk. Október 25-én, vasárnap Kiskunfélegyházára látogatunk, ahol nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a kezdő centerünk egy komolyabb sérülést szedett össze edzésen. Természetesen így is győzelemmel szeretnénk hazatérni.

 

További programok »

FEL