Kosárlabda: Békési siker a Viharsarok Kupán – Így értékeltek a csabaiak

2020. szeptember 14. 17:13 | Hidvégi Dávid

Békés megyei házi döntőben dőlt el a 64. Viharsarok Kosárlabda Kupa sorsa, miután a Békés és a Békéscsaba jutott tovább a döntőbe. A békéscsabaiakat már pénteken is megizzasztotta a Tiszaújváros csapata, de végül egy ponttal megszerezték a győzelmet az Evangélikus Sportcsarnokban.

Nagy küzdelem zajlott a pályán a fehér mezben játszó Békéscsabai KK és a Tiszaújváros között. A csabaiak védekezése az első két félidőben nem működött, de a csapat feljavult a nagy szünet után. A harmadik játékrészben már fordítani tudtak a viharsarkiak, de a Tiszaújváros felzárkózott és izgalmassá tette a csatát az utolsó negyedben. A hazai csak végül egy büntetődobással nyert 84-83-ra.

– Az első játékrész álmoskásan, enerváltan indult a részünkről, szóval nem kezdtük jól a meccset. Ez belevitt minket egy nagyon rossz ritmusba, amiből nagyon nehezen lábaltunk ki. A harmadik negyedet megnyomtuk, azt gondolom ez volt a kulcs. A negyedik negyedben kiépítettünk egy viszonylag nagy előnyt, amit jól menedzseltük és egy szerencsésnek mondható büntetővel sikerült nyernünk – fogalmazott Vágvölgyi Ákos.

 

 

A 64. Viharsarok Kupa a Békéscsabai Kosárlabda Klub felkészülésének egyik fontos állomása, hiszen magasabban jegyzett csapatokkal méretteti meg magát az NB II-es bajnokság kezdése előtt.

– Ilyen szoros mérkőzést nagyon ritkán játszik az ember. Sokat lendít a csapaton, pláne, ha győztesen jön ki belőle. A Tiszaújvárosnál azért nyolcvan százalékban gyengébbek az ellenfeleink. Remélem nagyon sokat segített ez a torna a srácoknak, mind fejben, mint fizikálisan. Nagyon várom már az októberi kezdést – fogalmazott Jancsika Árpád a csapat vezetőedzője. Hozzátette: bízik  benne, hogy jövőre már egy bajnokságban játszhatnak a Békéssel, utalván a csabaiak esetleges szezonvégi feljutására.

A Békéscsaba a Békési SZSK-val játszotta a torna döntőjét. A viharsarkiak végül 87-82-es vereséget szenvedtek a fináléban NB I/B-s riválissal szemben, és 2. helyen végeztek a tornán.

 

Galéria

További programok »

FEL