Kosárlabda: Békéscsabára érkezik a Viharsarok Kupa

A több mint hat évtizedes hagyományra visszatekintő Viharsarok Kupa ezúttal Békéscsabára érkezik. Az NB I/B-s rajtra készülő békésiek mellett a belgrádi Beovuk, a győri Széchenyi Egyetem és az oroszlányi együttes vesz részt a két napos tornán.

A magyar kosárlabdázás második legrégebben jegyzett felkészülési tornája több mint 60 éve szolgálja a bajnoki szezon előtti erőfelmérést. Az elmúlt években magyar és nemzetközi csapatok találkoztak Békésen, küzdöttek és alakítottak ki városok közötti barátságokat. Tavaly Mezőberényben játszottak egymással a csapatok, most pedig a békéscsabai evangélikus gimnázium sportcsarnokában rendezik a mérkőzéseket. A létesítmény nemcsak a torna helyszíne lesz, a békési klub itt tartja majd edzéseit a következő szezonban és fogadja ellenfeleit az NB I/B felsőházi küzdelmeiben.

A hétvégi torna megnyitóját pénteken 16.15-től rendezik. A csapatok köszöntése mellett fellép Juhász Kitti és Ilyés Lili, a Dr. Hepp Ferenc Iskola két diákja.

A torna első napján 17 órától a belgrádi Beovuk 72 és az oroszlányi OSE Lions vívja az első elődöntőt, míg a házigazda békésiek 19 órától a győri Agrofeed Széchenyi Egyetem ellen küzdenek majd. A helyosztókat szombaton rendezik majd, a két vesztes 17 órától a 3. helyért lép pályára, a két győztes pedig 19 órától kezdi a finálét.

A kosárlabda szerelmeseinek jó hír, hogy a belépés minden mérkőzésre ingyenes lesz.

Megosztás:

Címke: , ,