Kosárlabda: Az új szezonra készül a Békéscsabai KK

2020. augusztus 18. 14:18 | Papp Ádám Sándor

Megkezdte a labdás edzéseket a Békéscsabai Kosárlabda Klub felnőtt csapata hétfőn délután, az Evangélikus Sportcsarnokban. A csabai kosarasok kerete átalakult a nyár folyamán, de bíznak abban, hogy az előző szezonhoz hasonló eredményeket tudnak majd elérni az új idényben.

Ismét a kosárlabda pattogásától volt hangos a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnok, hiszen elkezdték a labdás felkészülést a helyi kosarasok. A csapat magja ugyan együtt maradt, de voltak távozók és érkezők is a holtszezonban. Más klub kötelékében folytatja pályafutását Nagy Balázs, Béres Nándor, Subasicz András és Korcsmáros Csaba. A sérülésből felépült Gura Norbert és Lippai Gábor ősszel visszatérhet a pályára. Az utánpótlásból is érkezett 5 új fiatal, továbbá nagy előrelépés a csapat számára, hogy az NB I-es múlttal rendelkező, 7 éven át Szegeden kosárlabdázó Vágvölgyi Ákos visszatér szülővárosába.

– Sok embert ismerek Békéscsabán, edzőket, játékosokat és sok barátom van itt. Ezért is döntöttem a váltás mellett. A másik ok az volt, hogy úgy éreztem, az NBI/A-ban sok a terhelés; nem akartam az életem nagy részét az élsportra fordítani és emiatt jöttem haza – fogalmazott Vágvölgyi Ákos. A játékos hozzátette, reméli, hogy NB I-es rutinjával hozzá tud majd járulni a csapat eredményességéhez és ahhoz, hogy betöltse a távozó játékosok által keletkezett űrt.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A csabai kosarasok augusztus első két hetében új erőnléti edzőjük vezényletével kezdték meg a felkészülést, amikor az állóképesség és az erőnlét visszaszerzésén volt a hangsúly. Jancsika Árpád vezetőedző elmondta, hogy a bajnoki rajtig a labdás és a taktikai tréningek lesznek a főszerepben.

– Hetente hat edzésen készülünk az új szezonra. Több játékos is dolgozi, ezért egy-egy tréning kimarad majd számukra, de próbálunk minél komplettebb kerettel felkészülni. Hetente négy labdás edzésünk lesz, emellett lesz két erőnléti tréning és ezek mellett lehetőség lesz egyéb mozgásra is, kíváncsi vagyok, hogy ki fog élni a lehetőséggel – emelte ki a szakvezető.

A vezetőedző hozzátette, hogy jelenleg nem hivatalos az NB II bajnoki menetrendje, de bíznak abban, hogy kedvező esetben szeptember 20-án útnak indulhat az új szezon.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

FEL