Kortárssegítő képzés a fiatalság mentális egészségéért

2024. január 31. 18:28 | Fajó Attila

Kortárssegítő képzést rendeztek a Liget Ifjúsági Térben a fiatal generáció mentális egészségének megőrzéséért. A csoportfoglalkozás keretében a jelenlévők játékos feladatokon keresztül alkothattak képet a korosztályukat érintő fontos kihívásokról.

_ Az osztályfőnököm kért fel, hogy jöjjek el ide, mert alkalmasnak látott a képzés elvégzésére - mondta el a behir.hu-nak a Liget Ifjúsági Térben zajló "Képesítő közéleti kortársképzésről Ács Amanda Sára, az evangélikus gimnázium kilencedik évfolyamos tanulója. Amit itt megtanulhatok, az a magabiztos kommunikáció, önkifejezés, közösségben való munkavégzés és az, hogy ne ijedjek meg a saját hangomtól, ha valamiért ki kell álljak önmagamért, a saját érdekeimért. Tulajdonképpen jó értelembe véve kilépek a komfortzónámból és ez nekem nagyon sokat ad - fejezte be gondolatait a diáklány. 

A LIT-be betérő középiskolások hamar oldódni látszanak, ahogy a nekik főzőtt meleg tea kortyolgatása közben Karácsony Zsolt mentálhigiénés szakember a foglalkozás tartalmáról, főbb pontjairól beszél. Az ideges nevetgélés önfeledt kacagásába fordul át, ahogy az önmagukat is alig és egymást még kevésbé ismerő tanulók játékos feladatokban vesznek részt. 

Galéria

- A mai fiataloknak óriási szükségük van arra, hogy kérdezzék őket és foglalkozzanak velük. Itt a kortárssegítő képzésben tulajdonképpen nem túl sok időt tudunk velük lenni, de mindenképpen érzékenyítjük őket a jelen életkor problémáira, hogy egy önmaguknak is megfelelő magabiztos választ adjanak - mondja el a szakember. 

Zsótér Mária, a Liget Ifjűsági Tér képviseletében a helyszínt biztosítja a Go Free! elnevezésű pályázatban megvalósuló képzéseknek. Mint azt kiemelte: jelen program láthatóvá teszi a vármegye székhelyen folyó ifjúsági munkát és nem utolsó sorban lehetőséget ad a résztvevőknek az önképzésre.

További programok »

FEL