Korszerűsítik a Foglalkoztatási Főosztály épületét

2016. augusztus 31. 15:50 | Laczkó Viktória

Egy milliárd forint a költségvetése annak az európai uniós forrásból finanszírozott projektnek, melyben a Békés Megyei Kormányhivatal hét középülete esik át energetikai fejújításon. A munkálatokat a békéscsabai Foglalkoztatási Főosztály épületén kezdik meg. 

Hőszigetelés kerül a homlokzatra időjárásálló, öntisztuló vakolattal. A korszerűtlen nyílászárók helyett pedig hőszigetelt műanyag ablakokat és alumínium bejárati ajtókat kap az épület. A régi kazánokat új, kondenzációs kazánokkal váltják ki, az épület tetejére pedig napelemes rendszert telepítenek a pályázati forrásból. Gajda Róbert kormánymegbízott szerint a beruházás hosszútávon a hatékony működtetést szolgálja.

- A Békés Megyei Kormányhivatal törekszik arra, hogy a tudatos ingatlangazdálkodást folytasson. Közel 140 ingatlan van, ami a hasznosításunkban, vagyonkezelésünkben, a magyar állam tulajdonában van. Nyilván való, hogy nem mindegy, hogy ezek az ingatlanok milyen állapotban vannak, és szeretnénk hatékonyan működtetni a közigazgatást.

 

Csütörtökön kezdődik a 126 milliós munka

A tervek szerint csütörtökön veszi kezdetét a 126 millió forintos beruházás, ami várhatóan november végén lezárul. Az elkövetkező hónap korszerűsítései a várhatóan nem zavarják majd az ügyfeleket.

- Remélem azt, hogy az ügyfélfogadásban ez semmiféle fennakadást nem fog jelenteni. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy az ügyfelek ne érezzék azt, hogy itt most a Foglalkoztatási Főosztály épületében energetikai korszerűsítés zajlik - fogalmazott dr. Nagy Ágnes, a Foglalkoztatási Főosztály a főosztályvezetője.  A beruházásnak köszönhetően várhatóan több millió forinttal csökken az épületek üzemeltetési költsége, és jobb energetika hatékonysággal rendelkező épületek állnak az állampolgárok rendelkezésére.

FEL