Együtt: összeférhetetlenség a Kormányhivatalon belül

Összeférhetetlenség áll fenn Bod Tamás szerint a Békés Megyei Kormányhivatal szervezetén belül. Az Együtt gyulai választókerületi elnöke azt állítja, hogy Vízhányó László, aki korábban a munkavédelmi szakszolgálat vezetője volt, jelenleg a feleségének beosztottjaként dolgozik.

A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényre hivatkozva fogalmazta meg észrevételét Bod Tamás, amelyet levél formájában el is juttatott Gajda Róbert kormánymegbízottnak. Ebben azt sérelmezi, hogy a tavaly áprilisban történt összevonás óta a munkafelügyelőknél dolgozó Vízhányó László a Foglalkoztatási Főosztály szervezetén belül dolgozik, amelynek felesége, Dr. Nagy Ágnes látja el főosztályvezetői posztját.

A levélre Gajda Róbert kormánymegbízott közleményben reagált. Ebben azt írja, alaptalanul támadta meg Bod Tamás két kollégájukat, akik – ahogy fogalmaz – kiváló szakmai munkát végeznek a közigazgatásban.

„Dr. Nagy Ágnes főosztályvezető majd 25 éve dolgozik a közigazgatás foglalkoztatási szakterületén, többször részesült miniszteri elismerésben (1998, 2002, 2004, 2015), személyét szakmai és közmegbecsülés övezi. Vízhányó László közigazgatási főtanácsadó, címmel rendelkező kormánytisztviselő, aki széleskörű szakmai tapasztalatra tett szert, és másfél évtizede dolgozik a közigazgatásban. A Békés Megyei Kormányhivatal feladatait a hatályos jogszabályok, valamint a belső szabályzatok alapján látja el. A munkáltatói jogokat – a /Khtv./ 5. § (1) bekezdése szerint – a Békés Megyei Kormányhivatal kormánytisztviselői felett a kormánymegbízott gyakorolja. Tekintettel arra, hogy a két megnevezett kormánytisztviselő kinevezésére nem ugyanazon szervezeti egységen belül került sor, ezért közöttük sem irányítási (felügyeleti), ellenőrzési, elszámolási kapcsolat, így összeférhetetlenség sem áll fenn” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,