Koronavírus info-val bővül az ÉletMentő applikáció

2020. április 6. 11:16 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Hétfőtől elérhető a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációjának két újítása, melyek a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot. Az egyik a Koronavírus információ gomb, amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára – jelentette be hivatalos közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Ahogy arról már beszámoltunk idén elkészült egy olyan alkalmazás a mobiltelefonokra, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívásokat. A koronavírus miatt kialakult helyzetben két fontos újdonság került az ÉletMentő applikációba, amelyet egyébként a 2 hónappal ezelőtti indulása óta több mint 450 ezren töltöttek már le. Az újítások egyike a Koronavírus információ gomb, mely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a magyar kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára (https://koronavirus.gov.hu/), így ez a fontos információs oldal mostantól közvetlenül elérhető az ÉletMentő applikációból.

A másik hasznos újítás, hogy az applikáció úgynevezett push üzenetek vagy értesítések formájában el tudja küldeni a legfrissebb létfontosságú információkat azoknak, akik letöltötték az ÉletMentő alkalmazást. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy a felhasználók az ÉletMentő applikáció letöltésekor engedélyezzék, hogy az alkalmazás értesítéseket küldjön. A teljes bejegyzést ide kattintva tudják elolvasni, ott megtalálják azt is, hogyan kell beállítani a telefonjukat ahhoz, hogy megkapják az értesítéseket.

 

Forrás: facebook.com/orszagosmentok

További programok »

FEL