Koronavírus-fertőzés a szarvasi gólyatáborban

2020. augusztus 25. 16:09 | D. Nagy Bence

Augusztusban több felsőoktatási intézmény, így a Szent István Egyetem is gólyatábort rendezett a járványügyi intézkedések betartásával. A hét elején azonban kiderült, hogy az egyetem szarvasi karának táborában mégis több diák koronavírus-fertőzött lett.

Közel kétszázan vettek részt a Szent István Egyetem szarvasi gólyatáborán. A szervező intézmény az ötnapos, augusztus 19-én zárult rendezvényt a létszámlimit és a higiéniai előírások, így a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat szigorú betartása mellett rendezte meg. Hétfőn több portál is közölte, hogy a szarvasi táborban néhány diákot koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak. A hírt az egyetem rektora is megerősítette.

– Augusztus 19-én este derült ki az első pozitív eset. A fertőzött diák olyan olyan nyári munkát vállalt, ahol a munkáltató részéről előírás volt a rendszeres tesztelés, ennek eredménye derült ki akkor – fejtette ki dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora. Mint mondta, az egyetem azonnal értesítette a járványügyi hatóságokat, az illetékes járási hivatalokat, valamint a diákokat is tájékoztatták. 

 

A kézfertőtlenítés napi rutin volt a táborban.

 

A kontaktkutatások során további négy fertőzöttet regisztráltak, így jelen állás szerint öt beazonosított fertőzött került karanténba, jelenleg mindannyian tünetmentesek.

– A hátralévő három gólyatábort töröltük, azoknak a felsőbb éves hallgatóknak pedig, akik ezen a héten a gyakorlatukat töltötték volna, igazolt hiányzást fogadtunk el. A táborok pótlásaként az úgynevezett Gólyanapok szolgálnak majd, amelyekről azonban jeleneg is egyeztések folynak a hallgatói önkormányzattal – tette hozzá az egyetem rektora.

További programok »

FEL