Kormányablak nyílt Füzesgyarmaton

2017. szeptember 1. 19:06 | Szabó Rita

Nem az állampolgárt a papírt utaztatjuk – hangzott el a füzesgyarmati kormányablak pénteki átadásán. Békés megyében már 14 kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére, hogy teljes körűen kiszolgálja a lakosság igényeit.

Füzesgyarmaton adták át a 14. békés megyei kormányablakot. A füzesgyarmati, csak úgy, mint a vésztői kormányablak, önerőből valósult meg, melyhez az önkormányzat több helyről is kapott támogatást.

Ebben az évben már több mint 200 000 ügyfél fordult meg a kormányablakoknál, ami azt jelenti, hogy az emberek igénybe veszik az ott elérhető szolgáltatásokat.

A Szeghalmi Járásban immár három helyen is fogadják a térség ügyfeleit. Füzesgyarmat polgármestere, Bere Károly elmondta, hogy több szempontból is örülnek a beruházásnak, ugyanis nem csak a városban, de a környéken élők is egyszerűbben tudják ezáltal intézni közigazgatási ügyeiket.

A kormányablak létrehozásával azt kívánták elérni, hogy Füzesgyarmat igazgatási központként is funkcionáljon a kistérségben – fogalmazott dr. Takács Árpád kormánymegbízott.

A Szeghalmi Járási Hivatal vezetője Détárné Molnár Andrea elárulta, hogy az eddigi 16 órás ügyfélszolgálat helyett most már 30 órát biztosítanak az ügyfelek számára. A füzesgyarmati kormányablak a városháza földszintjén kapott helyet, ahol az okmányirodai teendőkön felül egyéb ügyeket is intézhetnek a lakosok.

 

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL