Koraszülött mentőautóra gyűjt az alapítvány

2016. december 29. 14:38 | Balázs Anett

Folyamatosan érkeznek az adományok a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványhoz, ahol egy speciálisan koraszülötteket ellátó mentőautó beszerzésére gyűjtenek. Nem csak a megyében, hanem az egész országban, sőt még a határon túl is akadtak olyanok, akik támogatják őket a cél elérésében. Magánszemélyek, vállalkozók, cégek, valamint számos önkormányzat támogatásának köszönhetően eddig mintegy 11 millió forint gyűlt össze, de az alapítvány továbbra is fogadja a felajánlásokat. A teljesen felszerelt jármű megvásárlásához ugyanis mintegy 50 millió forintra van szükség.

Léna baba ma már boldogan nézelődik édesanyja karjaiban. Hosszú volt az út idáig. A kislány a vártnál három hónappal korábban született, mindössze 760 grammot nyomott a mérlegen. A gyulai kórházban jó kezekbe került, szépen is fejlődött, ám két hónapos korában egy szemműtét miatt sürgősen Budapestre kellett szállítani.

– Szegedről érkezett a koraszülött mentőautó. Elszállították a kislányomat Kecskemétig, ahol átették egy másik mentőautóba, utána onnan vitték fel Budapestre, az intenzív osztályra – mondta el Juhász Csilla, a kislány édesanyja.

A lézeres beavatkozás sikeres volt, így Léna látása épp maradt, ám súlyos következményei is lehettek volna annak, ha nem járnak el időben. Békés megyében évente minden tizedik, azaz mintegy 250-300 csecsemő érkezik korábban a vártnál. A babákat minden esetben, kizárólag speciális mentőautóban lehet szállítani, éppen ezért van nagy szükség az eszközre. 

– Ez a mentőautó 25 millió forintba kerül, üresen. Úgy tervezzük, hogy először szeretnénk megvenni a mentőautót és utána folyamatosan - ahogy érkeznek a támogatások - megvesszük az eszközöket. További 25 millió forintba kerülnek az eszközök: az inkubátor, a lélegeztető gép, a sok infúziós készülék, illetve a légzésfunkció paramétereit rögzítő gép – fogalmazott dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Magánszemélyek, vállalkozók, cégek, valamint számos önkormányzat támogatásának köszönhetően eddig mintegy 11 millió forint gyűlt össze, az alapítvány az alábbi számlaszámra továbbra is fogadja a felajánlásokat. Számlaszám: Szeghalom és Vidéke Takarékszövetkezet 54000131-11035374 

További programok »

FEL