Könyvelhagyásra buzdít az orosházi könyvtár

2019. március 21. 14:56 | behir

Nem hétköznapi kezdeményezést indított útjára 10 éve az orosházi Justh Zsigmon Városi Könyvtár. Arra kérték olvasóikat, hogy veszítsenek el egy könyvet. A program olyannyira népszerűvé vált, hogy ma már az ország minden pontján hagynak el könyveket. Ezen a hétvégén ismét könyvelhagyó hétvége lesz!

Veszíts el egy könyvet! játék célja idén sem változott: legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető ember veszíti el egyszerre egy-egy könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse – olvasható a könyvtár blogján.

A feladat nem más, mint az, hogy el kell veszíteni egy könyvet március 22 és 24 között, azt pedig regisztrálni kell a játék honlapján. Ha ez megvan, le kell fényképezni a frissen elveszített könyvet, majd feltölteni a képet a játék Facebook oldalára a könyv szerzőjével és címével együtt, így egy nyereményjátékban is részt lehet venni.

 

 

A játék részletes menete:

Hogyan veszíts el egy könyvet egy pillanat alatt?

1. Keress a polcodon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanál másoknak, de mégsem törik össze a szíved, ha elhagyod.
2. Regisztráld a könyved a http://veszitsel.konyvtar.hu/ weboldalon, és ragaszd bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot a könyv egyedi azonosítójával.
3. Veszítsd el a könyved! A parkban egy padon, vagy kedvenc kocsmád pultján, vagy a suliban egy ablakpárkányon. Vagy bárhol, ahol sok ember megfordul.
4. Ennyi. Ha szerencséd van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki nem csak, hogy elolvassa az elveszítési nyilatkozatot, de a http://veszitsel.konyvtar.hu/ oldalon jelzi is a megtalálást. Erről te e-mailt is fogsz kapni.
5. A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, amit valaki más megtalálhat, és azt jelezheti is a neten
6. És így tovább, és így tovább.

További programok »

FEL