Ingyenes szolgáltatásokkal várja olvasóit a Just Zsigmond Városi Könyvtár

“Ingyen könyvtár mindenkinek” elnevezéssel indított egyedülálló kezdeményezést 2019-ben egy Békés megyei intézmény. Az orosházi könyvtár január másodikától vezette be, hogy ezentúl nem kell az olvasójegyekért, bérletekért fizetni, és mindenki ingyenesen veheti igénybe az intézmény összes szolgáltatását. 

 

 

A könyvtárba járók örülnek a kezdeményezésnek. Volt, aki azt mondta, hogy kikapcsolódást jelent neki a könyv, de volt olyan is, aki a tanulmányai miatt jár rendszeresen az intézménybe. Az egyedülálló kezdeményezés zászlóvivője a Just Zsigmond Városi Könyvtár. Az igazgató elmondta, hogy nemcsak az a 70 ezer darab dokumentum kölcsönözhető ingyenesen, ami a palettájukon van, hanem minden szolgáltatásuk ingyenesen vehető igénybe.

– Mindenki számára elérhetővé tesszük a könyvtár szolgáltatásait, a könyvtár dokumentumait. Ez eddig ilyen formában nem volt igaz, hiszen az esélyegyenlőség nem volt minden tekintetben biztosítva. Egyébként nagyon figyelünk arra, hogy minél szélesebb körben, minél több emberhez eljussunk – fejtette ki a Just Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója, Buzai Csaba.

Mint mondta: cél, az esélyegyenlőség teljes körű biztosítása. A nyitva tartást is tovább bővítette a könyvtár, így már heti 50 órában várják a régi és új olvasóikat.

Megosztás:

Címke: , , ,