Konstruktív együttműködést kér Simonka György - válasz az Együtt közleményére

2016. január 13. 18:18 | behir.hu

Az Együtt szerdán szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményére Simonka György országgyűlési képviselő nyílt levéllel válaszolt, melyet szó szerint idézzünk.

 

" Tisztelt Bod Tamás Úr!

  • Békés megyében mindenki a nyertese lesz a most kezdődő uniós fejlesztési ciklusnak.

Egyetértek Önnel a hatékonyabb lobbierő szükségességében, mint ahogy annak feltételéről – a közös cselekvésről, összefogásról – alkotott véleményével is.

Az országon belül a fejlettségbeli különbségek szerintem sem csökkentek, dacára az unió szándékának és felzárkóztatásra nyújtott euróinak.

Hiszem, hogy együttműködéssel és az új fejlesztési ciklus által biztosított lehetőségek kihasználásával Békés megye minden lakója nyertese lesz a következő időszaknak.

Ennek első feltétele teljesült. A jelenlegi kormány képes volt szakítani a baloldali kormányok idején megtervezett forráselosztási módszerrel, amelynek gyakorlati alkalmazása tovább erősítette a hátrányos helyzetű térségek leszakadását.

A következő feltétel teljesülése rajtunk áll. Ha képesek leszünk félre tenni politikai nézetkülönbségeinket, és egymás gáncsolása helyett összefogva, közösen koncepciót alkotni és dolgozni, úgy meggyőződésem, hogy Békés megye 2020-ig olyan hellyé válik, ahonnan egyetlen fiatal sem vágyik el, sokkal inkább itt, a szülőföldünkön kíván gyökeret verni és családot alapítani.

A következő évek munkájának célkeresztjében mindannyiunknak ez kell álljon.

Nemcsak feladatunk, hanem történelmi felelősségünk is ez. Annál is inkább, mert a jelenlegi 12 ezer milliárd forint fejlesztési forrásra akár úgy is tekinthetünk, mint az utolsó ilyen jellegű és nagyságrendű esélyünkre. Csak jómagam a kollégáimmal nem lehetünk olyan eredményesek, mintha mindannyian összefogva, egy cél érdekében dolgozunk a következő években.

Arra kérem ezért Önt és ellenzéki párttársait, hogy konstruktív együttműködéssel segítsék munkánkat, hogy ezt a jövőképet közös erővel megvalósíthassuk.

Pusztaottlaka, 2016. január 13.

Tisztelettel: Simonka György "

FEL