Konferencián vett részt a Békéscsabai József Attila Lakótelepi TE

2019. április 20. 18:17 | behir

A Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido szakosztálya Balázs Sándor 2. danos mester vezetésével 14 fővel képviselte a szakosztályt Makón a IV. Nemzetközi Aikido konferencián és edzésein.

Az ünnepélyes megnyitó a Makói Városháza dísztermében volt, ahol a 150 éves magyar-japán diplomáciai kapcsolatot ünnepelték. A  megnyitót követően a felnőtt és haladó aikidokák egy előadássorozaton vehettek részt a Grand Hotel Glorius Vígadójában. Az előadásokat neves előadók tartották.

A sportolók edzéseken is részt vehettek az Erdei János Városi Sportcsarnokában. Az utánpótlás aikido gyerek edzést Pintérné Gazdag Anett 5. danos mester tartotta, ahol a gyerekek megismerkedhettek az eséstechnika rejtelmeivel a különböző koordináció fejlesztő gyakorlatokkal és olyan aikido technikákkal, ami önvédelem szempontjából a gyerekek számára is elsajátítható. A gyerekek edzése után következett a felnőttek edzéssorozata, amely hatékony technikák gyakorlására épült. Az edzéseket nemzetközi szinten is elismert mesterek tartották Didier Allouis Shihan 7. dan Franciaországból és Mirko Jovandic Shihan 7. dan Szerbiából.

FEL