Költők gyermekszemmel: az ünnepeket járja körbe az új Bárka-kötet

2020. január 18. 17:00 -
Helyszín: Sík Ferenc Kamaraszínház Békéscsaba
2020. január 13. 18:24 | behir

Az új gyermekantológiát január 18-án mutatják be.

Az irodalmi folyóirat szerkesztősége új, gyermekeknek szóló antológiája elkészítéséhez arra kérte a kortárs magyar költőket, hogy legyenek kicsit gyerekek – kisiskolások, lázadó kamaszok vagy életkezdés előtt álló majdnem-felnőttek –, és merjenek komolyan játszani; nézzenek be az adott ünnepek mögé.

Ezzel azt kívánták elérni, hogy a pályázatra beérkező művek ne banalizálják az adott ünnepet, hanem tartalommal töltsék meg: azt mutassák meg, hogy ezek a jeles napok mitől különlegesek, mitől lehetnek kiemelten fontosak egy gyereknek is, úgy, hogy közben nemcsak a tisztelet, hanem a játék hangján is szólnak. Nem titkolt volt az is, hogy a születő művekkel hozzájáruljanak az általános- és középiskolai ünnepségek versanyagának felfrissítéséhez.

A Mondani-valók című kötet bemutatója január 18-án, 17 órától lesz Békéscsabán, a Sík Ferenc Kamaraszínházban. A házigazda Elek Tibor főszerkesztő és Farkas Wellmann Éva lesz, míg a vendégek közt szerepel Borsi Bálint, Buzai Csaba, Kollár Árpád és Zalán Tibor szerzők, illetve Kovács Edit Jászai Mari-díjas színművésznő, továbbá fellépnek meglepetés diák-versmondók, a Pupa Trupa együttes pedig megzenésített versekkel készül. A belépés ingyenes.

További programok »

Kultúra

Ez egy nem normális szakácskönyv: Megjelent Péter Erika legújabb kötete

Ez egy nem normális szakácskönyv címmel megjelent Péter Erika legújabb verses-recept kötete. Az író a Békés Megyei Könyvtárban megrendezett könyvbemutatón elmondta, hogy a kötet összeállításában a szakácskönyvek iránti fokozott érdeklődés inspirálta. Az író verses receptjeivel szeretné motiválni azokat, akik nem szeretik a verseket, illetve kevésbé járatosak a konyhában.
17:32
FEL