Kollárovszky Viktória második helyezést ért el az ITF taekwon-do világkupán

2016. november 7. 08:24 | Laczkó Viktória

Nemrég rendezték meg a 6th ITF Taekwon-do World Cup 2016, Hungary versenyt Budapesten a Syma csarnokban. 1986 óta nem rendeztek hazánkban ITF taekwon-do világkupát. 58 nemzet, 1860 versenyzője indult el; Magyarország az éremtábla 5. helyén végzett. 

A Viharsarok BUDO SE Békéscsaba ITF Taekwon-do szakosztály ifjú reménysége, a 16 éves Kollárovszky Viktória a fővárosi Világkupán, +65 kilóban 2. helyezést ért el, valamint, Viharsarok Budo SE csapatával 1. helyezést értek el.

Mindkét érem a békéscsabai Dávid Nóra (IV. dan) vezetőedző munkásságát dicséri, valamint Viki apukája, János segítette  felkészülést.

- Első mérkőzésben egy nagyon ügyes canadai lánnyal kerültem össze, akit sikerült legyőznöm így a négy között a német ellenfelem ellen sokkal magabiztosabb voltam, és a 20. mp után egy jól irányzott testrugás után nem tudta folytatni a mérkőzest a német ellenfél, így én jutottam tovább. A döntőbe egy lengyel ellenfelet kamtam, aki tapasztaltabb volt, és egy nagyon szoros meccsen alul maradtam - foglalta össze Kollárovszky Viktória. A versenyző hozzátette: sok támogatást kapott családjától és Békéscsaba önkormányzatótól. 

FEL