Bessenyei Domos világbajnoki ezüstérmes

2023. szeptember 8. 17:07 | behir.hu

A finnországi Tamperében megkezdődött az ITF taekwon-do világbajnokság, amelyen három Békés vármegyei versenyző is elindult.

Az első napon a Szarvasi Taekwon-do Klub ifjúsági korosztályú versenyzője, Bessenyei Domos jól kezdte el a küzdelmek sorát. A tizenhatba jutásért a paraguay Anghelo Villaba ellen lépett küzdőtérre és meggyőző teljesítménnyel nyerte mérkőzését 4:0 arányban. A nyolc közé jutásért már keményebb ellenféllel csapott össze, de sikerült izgalmas mérkőzésen 2 :1 arányban felül kerekedni a chilei Martin Cobo-n. A négybe, vagyis érmes helyre jutásért viszont alul maradt a román Mario Daviddal vívott mérkőzésen, s így az ötödik helyen végzett ebben a nem könnyű súlycsoportban. Bár az éremszerzés nem sikerült, de dicséretet érdemel Domos mutatott teljesítményével.

Ami nem sikerült a küzdelemben, az sikerült a töréstechnikában. Csütörtökön bonyolították le az ifjúságiak erőtörő versenyét, amelyen 26 induló közül a második helyet sikerült megszerezni a küzdelemben jól ismert ellenfél, a román David mögött. Bessenyei Domos úgy indult el erre a világbajnokságra, hogy édesapja, Bessenyei Ferenc mester szerint az egyéni törésben való részvétele további kihívást jelent számára. Ez a versenyszám a technikai precizitást és az erőt egyesíti, és Domosnak mindkettőben ki kell tűnnie a versenytársai közül. Az edzések során folyamatosan gyakorolta a megfelelő technikákat és a töréshez szükséges pontosságot, hogy a legjobb eredményt érje el a versenyen.

A pénteki versenynapon a felnőttek mezőnyében a két battonyai válogatott is csatasorba lép –  egy időben, 9:00-kor kezdődött Mezei Nikolett küzdelme a 9-es tatamin, ahol a második mérkőzésen vívott a malajziai Saiful Nizam Nur Najihan ellenében, majd a küzdelmek után egyéni speciál technikai töréssel folytatta.

Forrás: Gregor László

További programok »

Sport

Újra előnyben a BRSE a bajnoki negyeddöntőben – galériával

A Swietelsky-Békéscsaba 3–0-ra nyert az UTE ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttese így ismét vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A találkozót Boskó Ágnes, a vendégek feladójának súlyos sérülése árnyékolta be.
2024. február 25. 20:06
FEL