Taekwon-do világbajnokságra készülnek a Békés megyei sportolók

2019. április 23. 14:13 | behir.hu

Felnőtt és junior ITF taekwon-do Világbajnokságot rendeznek Németországban, Inzellben. A versenyre a magyar válogatott tagjai régóta készülnek, köztük sok Békés megyei sportoló is. A megmérettetést április 22-e és 28-a között rendezik meg.

Az előzetes nevezés alapján 1231 sportoló 2120 nevezését adták le 64 ország képviseletében. A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség klubjainak húsz százaléka található megyénkben, s nemrégiben itt tartották az egyik válogatott hétvégi tábort is – derül ki a Békés Megyei Harcművész Szövetség közleményéből. Kurunczi Gábor, Rádai Imre, Tóth Balázs, Mezei Nikolett a battonyai Barátság SE tagjai, míg Tamás Boglárka és Süli Tamara a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do SE tagjai.

Rádai Roland,a Battonya Barátság SE edzője szerint a férfi versenyzőinek nehéz dolga lesz a világbajnokságon, hiszen küzdelemben 64-es tábláról kell majd előre kerülniük. A rutin, a nemzetközi mezőnyben elfoglalt helye szerint Mezei Nikolett esélyes az éremre.
A felnőtt nők közt indul Tamás Boglárka,a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub válogatott versenyzője, aki jó szereplést vár a világbajnokságon.

A magyar válogatott edzői között is találunk Békés megyeieket: Tamás József, Rádai Imre és Rádai Roland segíti majd a versenyzőket.

 

További programok »

FEL