ITF Taekwon-do: Világbajnok Mezei Nikolett, a battonyai Barátság SE sportolója

2017. október 13. 13:55 | behir.hu

Dublinban, az ITF Taekwon-do világbajnokságon a hölgyek kezdték el a versenyzést. Az első versenyszám a formagyakorlat (tull) volt, amelyen nagyon sokan indultak. A Békés megyeiek mindent megtettek, de ebben a világbajnoki mezőnyben még a tisztes, becsületes helytállás is kevésnek bizonyult. Mezei Nikolett azonban a mezőny fölé emelkedett.

Süli Tamara egy körön jutott túl. Legyőzve ír ellenfelét a 32 közé került, itt azonban egy norvég versenyző megállította. Tamás Boglárka a 32-ben kezdett, de az ír Sarah Lehane megállította, pedig Bogi élete legjobb formáját hozta.

Speciál-törésben Mezei Nikolett az alapkövetelményt teljesítette, de a nyolcból már nem tudott továbbjutni. Jött viszont a küzdelem! Mezei Nikolett, a battonyai Barátság SE 14 éves versenyzője élete első világbajnokságán vett részt, de ne felejtsük el, hogy ő az Európa-bajnoki cím védőjeként érkezett meg. Ennek megfelelően vívta győztes mérkőzéseit. Rögtön az Amerikai Egyesült Államok egyik versenyzőjének legyőzésével mutatkozott be, majd erre a sorsra jutott a következő körben egy holland lány is. A legjobb nyolc között egy pörgős küzdelemben nyert orosz riválisa ellen, s ezzel a négybe jutva már érmes helyre került. Ez biztosan megnyugtatta, hiszen óriási küzdelemben legyőzte következő ellenfelét, a hollandok világbajnokát. S a döntőben hiába küzdött hazai pályán ír ellenfele, Nikinek ez sem jelentett akadályt. Megnyerte a magyar válogatott első világbajnoki címét, amit remélhetőleg még több követ majd.

Nem véletlenül tombolt a magyar csapat, s jogosan jár a gratuláció a két edzőnek, Rádai Imrének és Rádai Rolandnak, akik mindent megtettek a sikerért és a Barátság  SE elnökének, Rádainé Rácz Rózának. Természetesen Battonya város vezetése és közvéleménye is részese a sikernek, hiszen az ITF taekwon-do hosszú évek óta megbecsült sportág a határ menti városban.

Niki hosszú évek óta edz és komoly versenyzői múltra, számos sikerre tekinthet vissza, és hol van még az út vége! Felkészülésében sokan segítettek, Gombos Attila mester mint instruktor, a válogatott táborok, s segítette a feltételek előteremtését a MOL Tehetségtámogató Programja az Új Európa Alapítványon keresztül. Ez azért is fontos, mert színvonalas felkészítő táborokon, hazai és külföldi versenyeken kell részt venni ahhoz, hogy ilyen óriási siker létrejöhessen.

További programok »

FEL