Taekwon-do: Mezei Nikolett és Süli Tamara Európa-bajnok

2018. április 18. 08:52 | behir.hu

A küzdősportok terén jelentős hagyományokkal bíró szlovén Mariborban rendezzék a XXXIII. Senior és XXIV.Junior ITF Taekwon-do Európa Bajnokságot, ahol 28 ország 642 versenyzője lépett küzdőtérre a különböző versenyszámokban.

Az április 12 és 15 között megrendezett versenyen a battonyai Barátság SE és a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub válogatott sportolói is tatamira álltak.

Tóth Balázs az ifjúsági fiú 62 kilogramos súlycsoportban találkozott ír ellenfelével. A kiélezett párharcban mindkét versenyző kisebb sérülést szenvedett, de ez nem vette el harci kedvüket. Bár Balázs mindent megtett, hogy több pontot szerezzen ellenfelével szemben, a mérkőzés végén az ír versenyző mehetett tovább a bajnoki cím felé. Ezt követően Balázsnak csapatban kellett helytállnia, így hozzásegítve a csapatot a bronzéremhez.

Mezei Nikolett az ifjúsági lány 65 kilogramos súlycsoport Európa és világbajnokaként érkezett Mariborba, hogy megvédje címét. Első mérkőzésén egy angol lánnyal kezdett, amelyet aztán simán hozott. A következő meccsen egy lengyel hölgy várta, akit már sokkal magabiztosabban utasított maga mögé. A döntőbe jutásért egy olasz riválisával kellett farkasszemet néznie, de a magyar harcos egyértelmű győzelmet aratott.

A döntőben egy szlovén versenyző volt az ellenfél, de a battonyai lány megőrizte címét, illetve az ifjúsági leány csapattal elhozta a bronzérmet is.

 

Rádai Imre, Tóth Balázs, Mezei Nikolett és Rádai Roland. Fotó: Békés Megyei Harcművész Szövetség

 

Csütörtökön az ifjúsági lány egyéni speciáltechnikai törésben 25 hölgy mérte össze tudását. Köztük volt Mezei Nikolett is, aki a selejtezőből maximális pontszámmal jutott tovább, ahonnan végül a dobogó második fokáig menetelt. Edzői, Rádai Imre és Rádai Roland a felnőtt férfi csapatban értek el dobogós helyezést, speciáltechnikai törés versenyszámban bronzérmet szereztek.

A magyarbánhegyesi Süli Tamara két egyéni versenyszámban, és két csapatszámban lépett tatamira. Ifjúsági lány 1. danos formagyakorlatban az első körben előnyerő volt, a legjobb nyolc közé jutásért szoros küzdelemben 3:2 arányban maradt alul szlovák ellenfelével szemben. Az ifjúsági lány erőtörés 37 fős mezőnyének 3 törésszámban kellett összemérni tudását, amely az első körben 14 versenyzőnek sikerült, köztük Tamarának és a másik két magyar lánynak is. A bánhegyesi versenyző végig kiemelkedő teljesítménnyel, jó összpontosítással és céltudatosan versenyzett. Végül román ellenfelét legyőzve Európa-bajnoki címet nyert.

 

Süli Tamara. Fotó: Békés Megyei Harcművész Szövetség

 

Kedvező előjelekkel indult az ifi lányok csapat erőtörés versenyszáma is (noha kisebb sérülésekkel bajlódtak a lányok), hiszen a magyar csapat volt az egyetlen, amelynek mindhárom tagja egyéniben túljutott az első körön. Végül a lányok, köztük Süli Tamara, itt is több körös széttörés után a hollandok mögött második helyen végeztek. Tamara harmadik érme a mindig nagy izgalmakat hozó csapatküzdelemben született bronzérem.

 

További programok »

FEL