Kökény Attila: Akinek a szívében ott a szeretet, az automatikusan segít

2022. szeptember 15. 18:50 | Such Tamás

Jótékonysági koncertet ad a népszerű énekes, Kökény Attila a békéscsabai Móricz Levente gyógykezelésére október 1-jén, szombaton 15 órától a Csabai Rendezvénypajtában.

Mint azt korábban írtuk, Móricz Levike három napos volt, amikor megállapították, koponyaűri vérzése van, majd pár napra rá teljes agyi bevérzése lett. Túl van kezeléseken, műtéten, de ahhoz, hogy az állapota javuljon, további kezelésekre van szüksége.  

A tavaszi műtétre Kávézz Leviért elnevezéssel gyűjtés indult, a műtét összegének a nagyobb részét azonban a Val-Bau Építőipari Kft. adományozta.

Valach Róbert, a cég ügyvezetője elmondta, „négy gyermekem van, hálát adok Istennek, hogy egészségesek, hiszen az életben ez a legfontosabb. Mindig nagyon megérint, ha azt látom, hogy egy gyermek beteg. Minden évben szánunk arra figyelmet és forrásokat, hogy támogassuk a rászorulókat, különösen a beteg vagy fogyatékkal élő gyermekeket.”

 

Móricz Levente és Hegedűs Tímea – Forrás: Hegedűs Tímea

Levente édesanyjával, Hegedűs Tímeával – Forrás: Hegedűs Tímea

 

Közben a műtét sikerrel lezajlott, a kisfiúnak azonban további terápiás kezelésekre van szüksége.

Valach Róbert következő „nagy dobása”, hogy egy régi barátján, Kökény Attilán keresztül jótékonysági koncertet szervezett Levi gyógyulásáért.

– Robival már többször jótékonykodtunk – mesélte telefonos megkeresésünkre az énekes –, hozzáteszi, természetesen most is örömmel „dolgozik” vele. Hiszen „akinek ott a szívében a szeretet, az automatikusan segít”.

A fellépéssel kapcsolatban elárulta, a zenei tartalmat mindig az aktuális közönség határozza meg; bármit elénekel, amit kérnek tőle.

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL