Kávézzunk Leviért! – A műtét ára megvan, de folytatódik a gyűjtés a terápiákért

2022. január 31. 10:58 | Mikóczy Erika

Néhány nappal ezelőtt írtunk a behiren arról: Kávézzunk Leviért! elnevezéssel gyűjtést indult azért, hogy Móricz Leventén Csehországban el tudjanak végezni egy olyan műtétet, amellyel fájdalmai csökkennének és fejleszthetőbb lenne. Jó hírt kaptunk, amit örömmel osztunk meg önökkel.

Mint arról múlt pénteken beszámoltunk, Hegedűs Tímea fia, Móricz Levente 2012-ben született. A születésekor komplikációk léptek fel, koponyaűri vérzése, majd teljes agyi bevérzése lett, mindezek következtében 24 órás felügyeletet igényel.

Most márciusban egy olyan műtétre, majd utána terápiára van kilátásuk, ami jelentősen javítana Levente életminőségén, azonban a műtét 1,5 millió forintba kerül. Hogy összejöjjön a pénz, gyűjtés indult Kávézzunk Leviért! elnevezéssel. Ennek híre Tóth Zoltán jóvoltából jutott el rengeteg emberhez és a Békéscsabai Médiacentrumhoz is, így született meg a cikkünk. 

Arról is értesültünk, hogy a hétvégén Tóth Zoltánt megkereste egy ismerőse, Valach Róbert, aki megkérdezte, mennyi pénz hiányzik még a műtét árából. Mint kiderült, mintegy 400 ezer forint gyűlt össze pár nap alatt – Valach Róbert pedig úgy döntött, hogy felajánlja a műtéthez hiányzó 1,1 millió forintot.

 

Valach Róbert: Aki tud, segítsen!

 

Megkeresésünkre Valach Róbert vállalta, hogy mond pár szót, de főként azért, hogy másokat is adományozásra, a rászorulók segítésére buzdítson.

– Négy gyermekem van, hálát adok Istennek, hogy egészségesek, hiszen az életben ez a legfontosabb. Mindig nagyon megérint, ha azt látom, hogy egy gyermek beteg. Több embernek segített már eddig az általunk vezetett cég (Val-Bau Építőipari Kft.), minden évben szánunk arra figyelmet és forrásokat, hogy támogassuk a rászorulókat, különösen a beteg vagy fogyatékkal élő gyermekeket. Amikor olvastam Tóth Zoltán megosztását Hegedűs Tímeáról és a kisfiáról, szíven ütött, hogy gyűjteniük kell a műtétre. Gyűjteniük kell arra, hogy Levi élete könnyebb legyen és ne legyenek fájdalmai. Rögtön léptem is... Ezen felül szeretném megköszönni mindazoknak, akik valamilyen formában segítettek nekik, nagyon jó ilyen szeretetteljes összefogást látni. A legnagyobb elismerés persze az édesanyának és a kis Levinek jár, akik együtt küzdenek nap mint nap – mondta Valach Róbert, hozzátéve, hogy Levinek a műtét után is terápiákra lesz szüksége, ezért arra biztatott mindenkit, hogy aki tud, segítsen nekik, hiszen még rengeteg kiadásuk lesz.  

Levi édesanyjával, Hegedűs Tímeával is beszéltünk, aki szerint szinte csoda, ami történt.  

– Felkavart, megérintett, szinte el sem hiszem, hogy a műtét költségéért már nem kell tovább aggódnom. Számomra a felajánlás is kész csoda, Valach Róbert pedig nemcsak támogat, hanem még buzdít is a gyűjtés további folytatására. El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok – fogalmazott Hegedűs Tímea.

A műtét ára tehát megvan, de továbbra is szükség van adományokra a terápiákhoz. A támogatást Levi számlájára történő utalással tehetik meg: Móricz Levente, OTP, számlaszám 1177-3353-0141-7784, Iban: HU67, Swiftkód: OTPVHUHB. Közlemény: Kávézzunk Leviért adomány.

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL