Kávézzunk Leviért! – műtétre készül Levi, egy kávé árával is segíthetünk neki

2022. január 28. 13:35 | Mikóczy Erika

Minden gyermek nevelése hatalmas felelősség, és ez a felelősség még hatványozottabban jelentkezik, ha beteg gyermekről van szó. Hegedűs Tímea kisfia, Móricz Levente 2012-ben született. Úgy tűnt, életerős fiúcska lesz, azonban a születésekor komplikációk léptek fel, így Levi a mai napig 24 órás felügyeletet igényel.

Édesanyja mellette is van, tőle telhetően mindent megtesz azért, hogy Levi állapota valamelyest javuljon, fájdalmai csökkenjenek. Most egy olyan műtétre és terápiára van kilátásuk, ami jelentősen javítana Levente életminőségén, azonban erre mintegy 1,5 millió forintra lenne szükségük, mégpedig 2 hónapon belül. Hogy összejöjjön a pénz, gyűjtés indult Kávézzunk Leviért! elnevezéssel. Ennek lényege, hogy aki teheti, egy kávé árával, 500 forinttal (vagy többel) járuljon hozzá a műtéthez, ezzel Levi állapotának javulásához, fájdalmainak csökkentéséhez.

 

A támogatást Levi számlájára történő utalással tehetik meg: Móricz Levente, OTP, számlaszám 1177-3353-0141-7784, Iban: HU67, Swiftkód: OTPVHUHB. Közlemény: Kávézzunk Leviért adomány.

 

Hegedűs Tímeát, Levi édesanyját arra kértük, röviden mesélje el a történetüket, és hogy milyen műtétre és terápiára lehet esély az adományok segítségével.  

– Levi 2012-ban született – kezdi Tímea – születésekor komplikációk léptek fel. Amikor 3 napos volt, jelezték, hogy koponyaűri vérzése van, majd rá pár napra teljes agyi bevérzése lett. Mindezek következtében 90 százalékos agyállományi károsodása van, emiatt a mai napig 24 órás felügyeletet igényel. Fizikálisan is folyamatos terápiára van szüksége a testszerte kiterjedő görcsök miatt, amit csak akkor tudunk oldani, ha terápiákat alkalmazunk. A növekedés során gerincferdülés lépett fel nála, ami szintén nehezíti az életét. A covid első évében nem tudtunk elegendő terápiát felvenni és nem volt megfelelő segédeszközünk sem, de tavaly már intenzív terápia-sorozatra nyílt lehetőségünk, nyártól havi szinten több hetes terápiákra is eljutottunk, amelyek nagyon jól sikerültek.

 

– Most egy olyan műtétre várnak, ami javíthat Levente életminőségén. Pontosan miről van szó?

– Beszéltem olyan szülőkkel, akiknek a gyermekeit dr. Alexander Nazarkin és csapata műtötte, úgynevezett Ulzibat-módszerrel. Olyan jó dolgokat meséltek róla, és olyan szép eredményeket láttam, hogy én is felvettem a kapcsolatot velük, jelentkeztem Levi előzetes állapotfelmérésére. A felülvizsgálat alatt az orvos testszerte javasolta ezt a speciális műtétet, ami úgy néz ki, hogy a nyaktól kezdve egészen a bokáig, a lehető legtöbb helyen, lézeres metszés segítségével feloldják, fellazítják, segítik nyúlni az izmokat. Ez a beavatkozás fájdalommentes, nem vágják el az ínszalagokat, izmokat, hanem bemetszik. A műtét után szükség van egy terápiára, amellyel együttesen jó eredményt várhatunk, fejleszthető lesz a fiam.  

 

– Most fájdalmai vannak Leventének. Ezek is megszűnhetnek vagy csökkenhetnek a műtétet és a terápiát követően?

– Csökkenhetnek, ami nagyon-nagyon fontos az életminősége szempontjából. Az előző terápiák során is láthatóan fejlődött Levente, megnyílt a világa azáltal, hogy az ízületi beszűkülései nem voltak feszesek. Normálisan tudott feküdni, mozgásokat indított meg. Télen a hideg és a frontok miatt rosszabb a helyzet, terápiára is kevésbé jutunk el, de nem adjuk fel. Most arra fókuszálunk, hogy a következő heteket eredményessé tegyük, eljussunk a műtétre és a terápiára.  

 

– Hol végzik el ezt a műtétet, és milyen támogatásra lenne szükségük ehhez?

– Csehországban, Kladnoban végzi el a műtétet dr. Nazarkin és csapata. Pár napja kezdtük el a Kávézzunk Leviért! adománygyűjtést, és már 400 ezer forint gyűlt össze, amiért végtelenül hálás vagyok. Átszámítva, mintegy 1,3 millió forintba kerül a műtét (a kiutazási és szállásköltségek nélkül), és a szükséges összeg összegyűjtésére néhány hetünk van. Három és fél hét múlva kapunk egy megerősítő emailt, kiírják azokat a kötelező vizsgálatokat is, amelyek szükségesek a műtét előtt. Nagyjából akkor (február második felére) látnom kell azt, hogy tudunk menni vagy sem. A műtét egyébként a tervek szerint március 23-án lenne.

 

– Említette, hogy a műtét és a terápia együttesen tud segíteni. A terápia támogatott ebben az esetben?

– Nem támogatott sajnos. Az elmúlt években is jórészt olyan fejlesztéseken vettünk részt, amelyek fizetősek voltak. Nem azért, mintha kiváltságosak lennénk, hanem azért, mert Leventének a betegségéből adódóan olyan speciális, egyénre szabott terápiákra van szüksége, amelyeket így tudtunk elérni. És én szeretnék mindent megtenni azért, hogy az élete kicsit könnyebb legyen.

 

További programok »

Itthon

Folyamatos a vihar utáni takarítás és a helyreállítás az orosházi kórházban

Megerősített személyzettel és nagy teljesítményű gépekkel takarítják és fertőtlenítik az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet helyiségeit. A július 17-én, szerda délután Orosházára lecsapó vihar és a rövid idő alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt több helyen beázott az intézmény. Az érintett szakrendelések átszervezése megtörtént, csütörtök reggel minden rendelés elindult, a betegellátás folyamatos.
14:13
FEL