Kiváló eredménnyel zártak a csabai atléták a 24 órás ultrafutó bajnokságon

2020. november 9. 20:44 | behir.hu

Az eddigi második legjobb magyar eredménnyel még a férfiak mezőnyében is a második helyen végzett a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ultrafutója, Zétényi Szvetlana. Még belegondolni is nehéz, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy futónak 233,243 km-en 24 óra alatt.

Így mesélt a versenyről Zétényi Szvetlana: „Az idei év mondhatni rendhagyó minden tekintetben, miért lenne ez más a futóversenyek kapcsán is. A 24 órás és a 100 km-es magyar bajnokság eredeti kiírása Balatonfüredre szólt, melyet lemondtak, a verseny előtti napokban derült ki, hogy Balatonalmádiban mégis megrendezik. Ilyen előzményekkel álltunk rajthoz szombaton 10:00 órakor. Az esemény különlegessége azon túl, hogy egy majd 2 kilométeres pályán köröztünk, az, hogy ugrottunk egyet az időben, hisz vasárnap hajnalban kellet az órát visszaállítani, amit mi a pályán körözve élhettünk meg. Az időjárással szerencsések voltunk, mert kellemes futóidő volt végig, az éjszaka folyamán sem fáztunk, szél szinte alig és az eső is csak vasárnap reggel frissített fel minket. A pálya, azt leszámítva, hogy volt rajta egy durván 1 méter emelkedésű híd és a teljes kör 35%-át térkő adta, egész ideális volt, amit az eredmények is igazolnak.”

A klubból két ultrafutó indult, mindketten kiváló eredményt értek el.

 

A hölgyek között:

1.helyezett Zétényi Szvetlana (BCSAC)- 233,342 kilométer – ezzel az eredménnyel a magyar örökranglista második helyén áll Bercés Edit után. Összesítésben is az előkelő ezüstérmes helyezést érte el.

 

A férfiak között:

3. helyezett Simon György (BCSAC) - 202,511 km

 

A versenyen elért eredmények nem születhettek volna meg Maráz Zsuzsanna edző, Plavecz Andrea és Gyenge László segítők, Békéscsaba város, valamint a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club támogatása/munkája nélkül – áll a klub közleményében.

További programok »

FEL