Kivágják a veszélyes fákat Békéscsabán

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2017 november és december hónapban – az időjárás függvényében – az Arany János Kollégium és a volt KISZ-tábor területén található önkormányzati tulajdonú erdőterületeken fakitermelési (tarvágási) munkát fog végezni az erdőgazdálkodási feladatokkal megbízott vállalkozó.

Az erdőterület megújítását a jelenleg túlnyomórészt nemes nyárból álló faállomány életkora (minimum 45 év) és egészségi állapota indokolja, hiszen az ilyen korú nyárfa állomány erdészeti szempontból már túltartottnak számít. A nyárfa az életkorának előrehaladtával egészségi állapotát tekintve egyre hanyatlik, könnyen törik, a fa borulásveszélye is fennállhat. Az elmúlt években sajnálatos módon vélhetően az időjárási viszonyok és a fák állapota miatt több alkalommal dőlt ki nyárfa a területről, ami káreseményt okozott.

A Bács-kiskun Megyei Kormányhivatal Erdőfelügyeleti Osztálya az Önkormányzat részére olyan módon engedélyezte a kitermelési munkákat, hogy az erdőterületen megtalálható egészséges, szépen fejlett, állékony (kidőlésre nem hajlamos) kocsányos tölgyek hagyásfaként a területen hagyhatóak, így nem szükséges ezen fák kitermelése.

A kitermelést követően az erdőterület pótlására legkorábban 2018. évben kerülhet sor. A kivágásából keletkezett tűzifa minőségű faanyagot (várhatóan kb. 300 köbméter) a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által megadott, szociális alapon összeállított listán szereplő rászoruló családokhoz szállítják.

Megértésüket az üggyel kapcsolatban előre is köszönjük!

Városüzemeltetési Osztály

Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,