A békéscsabai közgyűlés elismerésében részesül Kása István és Meszlényi György

2021. június 30. 09:35 | behir.hu

A békéscsabai közgyűlés több elismerés odaítéléséről döntött a hétfői képviselő-testületi ülésen.

A Békéscsaba Ifjúságáért díjban Kotroczóné Antal Terézia megyei fővédőnő, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke, valamint Marik László labdarúgó edző, pedagógus részesül – erről itt írtunk korábban.

Döntés született Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Elismeréséről is, amely azért a kimagasló teljesítményért adományozható, magánszemélyeknek vagy közösségeknek, akik Békéscsabán hosszú ideje – legalább 10 éve – rendszeresen kiemelkedő munkát végeztek az élet bármely területén, vagy egy jelentős cselekedettel (tevékenységgel) a város jó hírnevét öregbítették.

A testület határozata alapján ezt az elismerést Kása István Zoltán, a Marzek Kner Packaging Kft. ügyvezetője kapta, aki az indoklás szerint nemcsak a cég irányításával tűnik ki, hanem a közéletben is tevékenyen tesz a nyomdászképzésért és közben járt azért, hogy elhelyezésre kerülhessen a Munkácsy-molinó a Kner-épületen.

Meszlényi György (forrás: Gyulai Hírlap)

Meszlényi György (forrás: Gyulai Hírlap)

Szintén a közgyűlés elismerésében részesül Meszlényi György, aki Békés megyében az elsők között kezdett autókereskedelemmel foglalkozni, ma pedig közel 100 embert foglalkoztat Békéscsabán – szerepelt az indoklásban.

További programok »

Itthon

PM: a februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

z adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
11:40
FEL